Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2018-08-21
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Persson, Roland (foto)
Dimensioner
245 x 200 x 21 mm
Vikt
860 g
SAB
Vej,Vef,Vmb,Qcabd-oeb
ISBN
9789174247725
Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (inbunden)

Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

(70 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-21
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan - när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa. Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier. "Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven."Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna
 2. +
 3. Välj hälsa! : mina samlade råd för ett friskare liv - hela berättelsen om antiinflammatorisk kost, god tarmflora och hur du ändrar din livsstil

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välj hälsa! : mina samlade råd för ett friskare... av Stig Bengmark (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härlig, fin bok !
  Metformintant, 29 november 2018

  Mycket fin bok på alla sätt, fin layout. Dock lite för krångliga recept för en lat person som vill ha allt fixat snabbt och inte orkar vänta.... men jättebra läsning och bra information.

 2. Mycket intressant bok
  MARGARETHA HAGMAN, 20 november 2018

  Lättläst och enkelt skriven, hade fått för mig att det var en sk "tyngre" bok med bara fakta, men så är det verkligen inte.

 3. Ger hopp om en förändring till att leva sundare.

  Den ger hopp i en ganska svår tid, när vi i västvärlden lider av välfärdssjukdomar som felaktigt matintag. Den är också skriven på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt.

 4. Bra bok om Kimchi och Kombucha
  Helen, 22 oktober 2018

  Utförlig genomgång av fördelar med Kimchi och kombucha. Många Bra recept och användningsområden. Tycker mycket bra om denna bok att ha till hans hemmavid.

 5. Kimchi och Kombucha
  Berit Sundgren Grinups, 22 oktober 2018

  Mycket välskriven och lätt att läsa. Författaren talar direkt till läsaren och förklarar alla fackord eller andra svåra ord . Bra med sammanfattningar, rutor med reflektioner och praktiska recept.

 6. Intressant & lärorikt!
  Ulrika, 2 oktober 2018

  Lättläst, intressant fakta som är tydligt framställt och snyggt utformat.
  Alla rätt till författaren, formgivaren och redaktören.
  En bok att älska och inspireras av!

 7. Intressant läsning
  Ulla Rogmar, 2 oktober 2018

  Mycket läsvärd. Rekommenderar boken. Bra och intressanta recept i boken som måste prövas. Blir kanske svårt att få tag i alla ingredienserna eftersom de är så speciella.

 8. Innehållsrik
  Margot Irene Törner, 1 oktober 2018

  Det är en otroligt kunnig författare till denna bok. Hon sammanfattar mycket av de rön om Kimchi och Kombucha som finns.
  Historiskt och nu. Så otroligt intressant och lärorikt. En bibel i hälsa.

 9. Intressant och kunnigt
  Åke Harald Olsson, 1 oktober 2018

  Att ett sånt ämne som tarmens funktion ner på cellnivån kunde vara så intressant och spännande.

  Ska man säga något så är det på receptsidan det krånglar till sig om man bor i en del av landet där många ingredienser inte går att få fatt på så lätt.

  Där vi bor finns det t.ex. oftast bara en typ av soya i butiken så sådant som fisksås och gochugaru är inte att tänka på att hitta någonstans.

  Det hade varit bra med ett par tips om var man kan hitta allt nödvändigt för... Läs hela recensionen

 10. Trevlig, lättläst och underhållande bok
  Niklas , 29 september 2018

  Trevlig bok med en massa saker jag inte visste. Underhållande och lättläst. Dock känns den samtidigt lite som att den spelar vidare på boktrenden med tarmen och hälsa, etc. och man får väl ta det som skrivs med en nypa salt. Bra bok att ge bort i present.

 11. Att äta rätt för att minska åldersdemensen
  Barbro Birgersson, 27 september 2018

  Trevlig - nästan rolig!- text med tydliga och lättillgängliga diagram, tabeller och bilder!
  Boken ger inspirerande kunskaper om vilken mat som är rätta bränslet för vår hjärnas välbefinnande under åldringsprocessen.

 12. Hälsa
  Gun Rose-Marie Beil, 10 september 2018

  Dricker Kombucha och äter mjölksyra grönsaker sedan ett år redan så jag visste och hade egen erfarenhet. Aldrig fel att ta reda på mer i ämnet hälsa! Väl värt att göra sitt bästa för att ge sig själv de bästa oddsen till optimal hälsa.//Mvh Rosa

 13. Fantastik bok
  Vera, 8 september 2018

  En bok alla bör läsa som förklarar hur viktig det är att äta rätt för att må bra. Hur viktig immunförsvaret är som finns i magen . Att ett dåligt immunförsvar kan vara orsaken till många av våra sjukdomar

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Soki Choi

Bloggat om Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen...