Jag andas, alltså finns jag (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2019-11-14
Förlag
Bonnier Pocket
Originaltitel
Jag andas, alltså finns jag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 111 x 21 mm
Vikt
173 g
SAB
Lz Cederquist, Caroline
ISBN
9789174297966
Jag andas, alltså finns jag (pocket)

Jag andas, alltså finns jag

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-11-14
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Jag andas, alltså finns jag" är Caroline Cederquists gripande berättelse om sin uppväxt i en gränslös familj, där pappan väljer spriten medan mamman främst ser till sig själv och sina behov. Under barndomen präglas hon av övergreppen från dem som borde stå för trygghet och kärlek, tonårstiden är kaosartad, hon följer i sin mammas fotspår och hamnar i destruktiva relationer. Utsatthet och maktlöshet leder henne tills hon som vuxen väljer att bryta med sina skuld- och skamkänslor och börjar läka.

"Jag andas, alltså finns jag" är en modig och självutlämnande berättelse som visar att det går att komma ut på andra sidan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag andas, alltså finns jag
 2. +
 3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag andas, alltså finns jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark, gripande och olustig!

  Det är jobbigt att läsa om barn som far illa. Ännu värre blir det när det är så väl beskrivet som här. Det blir så verkligt.

  Boken är väldigt välskriven. Alla känslor och tankar är så tydliga och tillsammans med allt det mörka och alla hemska händelser ger det boken ett djup och får mig som läsare att känna Carolines smärta och ångest.

  Det märks att Caroline Cederquist är journalist. Boken är, ämnet till trots, lättläst med korta kapitel och bra indelning mellan dåtid och nu... Läs hela recensionen

 2. Lämnar ingen oberörd!
  Kaffeläsaren, 10 januari 2020

  Jag tycker att Caroline är modig som delar med sig av sin uppväxt. En uppväxt som är kantad av föräldrar som sviker sitt barn hela tiden. Det är berättelse som berör och jag blir så ledsen för Carolines skull. Det är omöjligt att förstå hur föräldrar kan bete sig så mot sitt eget barn och det är inte bara en förälder utan både hennes mamma och pappa som sviker. Pappan är alkoholist och mamman lever i ständiga destruktiva förhållanden med olika män. Vissa partier är så obehagliga att jag har s... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner