Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2002-01-01
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Dimensioner
242 x 213 x 8 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789174344813
Skrivtrappan lärobok (häftad)

Skrivtrappan lärobok

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2002-01-01
235
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skrivtrappan är ett läromedel för skrivträning och vänder sig till dig som studerar på avancerad nivå i svenska som andraspråk.

Skrivtrappan ger träning i att skriva i många genrer t.ex. berättelser, beskrivningar, referat, recensioner, platsansökan, debattartiklar, protokoll. Man börjar med enkla, personliga texter och fortsätter med mer formella. De flesta av bokens 14 kapitel presenterar en genre och beskriver vad som är typiskt för denna. Till varje kapitel hör övningar och dessutom en längre skrivuppgift som går ut på att genreanpassa en text.

Skrivtrappan är ett läromedel med ett rikt och varierat ordförråd. Det gör att texterna också fungerar som intensivtexter.

Skrivtrappan innehåller även övningar på bl.a. ordförråd, idiom och uttryck, avstavning. Boken ger dessutom många råd och tips om vad man bör tänka på när man skriver en text. Författaren Ronald Alfredsson är lärare i svenska som andraspråk vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skrivtrappan lärobok
  2. +
  3. Så gör jag : konsten att skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så gör jag : konsten att skriva av Bodil Malmsten (kartonnage).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ronald Alfredsson

  • Talstegen

    Ronald Alfredsson, Inga Sjödin

    Talstegen är en övningsbok i muntlig färdighet och uttal. Boken är lämplig för den som har studerat svenska som andra/främmande språk i ett par terminer och som nu vill förbättra förmågan att uttrycka sig muntligt på en mer avancerad nivå. Talsteg...