Den stulna romanen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2019-04-11
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Marie Anell
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
546 g
SAB
Hce
ISBN
9789174410112
Den stulna romanen (häftad)

Den stulna romanen

Häftad Svenska, 2019-04-11
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nawal El Saadawi skriver med kraft och känsla och tvekar inte att avslöja det förakt som den arabiska kvinnan ännu ibland behandlas med. I Den stulna romanen möter vi den faderlösa Zina som överges vid födseln av sin mor, Bodour. Hon växer upp som gatubarn, trots det blir hon tack vare sin begåvning och charm en sångerska som avgudas av alla. Men när Ahmad, ledare för en extremistgrupp, blir förälskad i Zina, vänder hennes lycka. Bodour å sin sida har aldrig hämtat sig från det hon gjorde. Efter att ha upplevt sitt livs kärlekshistoria med Zinas far, som dödades i fängelset, valde hon att ställa in sig i ledet, överge sin dotter och gifta sig med en man hon inte älskade. Att skriva på en roman är Bodours enda andningshål. Dessvärre misstänker hon att hennes man har stulit hennes roman eller är det bara inbillning? Hon får allt svårare att skilja verklighet från dröm.

Med ett slagkraftigt poetiskt språk berättar Saadawi om den arabiska kvinnans kamp i ett samhälle som styrs av korrumperade religiösa maktmän.

"En omskakande och samtidigt poetisk skildring av livet i Egypten från 1950-talet till början av 1990-talet (...). Nawal El Saadawi är en stor Egyptisk författare, feminist och aktivist. Alla som är intresserade av litteratur och av demokrati och jämlikhet borde läsa henne."
Mösstanten.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den stulna romanen
  2. +
  3. Revolutionsskrivarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Revolutionsskrivarna av Nawal El Saadawi (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nawal El Saadawi