Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Stjärntrilogin (del 1)
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2015-06-22
Upplaga
1
Förlag
Massolit
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
190 x 110 x 20 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789174752113
Stjärnklart (pocket)

Stjärnklart

(108 röster)  |  Läs 20 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-06-22
89

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Gastkramande dystopi med ljusglimtar."Lotta Olsson, Dagens Nyheter."Bladvändarthriller [...]går helt enkelt inte att sluta läsa."Johanne Hildebrandt, Aftonbladet.Elektronik har inget immunförsvar.Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefonerna som har lämnats in för reparation runtom i landet. De är stendöda.Samtidigt börjar en rad oförklarliga händelser i samhället avlösa varandra. Ett fabrikationsfel i bilarnas mikrochips förvandlar snabbt vägarna till bilkyrkogårdar. Tågen drabbas av elfel, hyllorna i affärerna gapar tomma, sommarförkylningarna blir allt segare och strömavbrotten blir en del av den nya vardagen.På Karlsborgs flygplats står elitsoldaten Gustaf Silverbane redo för utlandsinsats när något går fruktansvärt snett och ett eldsken fyller himlen. Survivalisten Filip Stenvik får se sin tidigare hånade hobby förvandlas till blodigt allvar. I den tilltagande ovissheten driver polisen Peter Ragnhell sina redan okonventionella metoder för brottsbekämpning till sin spets. Samtidigt gör programmeraren Anna Ljungberg en upptäckt som hotar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Eller är det redan för sent?Efter ännu ett strömavbrott förändras allt. Den mörka hösten går in i en stjärnklar vinter där kaos råder och få överlever.Stjärnklart är första delen i en ny efterlängtad serie av författaren till Midvintermörker och Midsommargryning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stjärnklart
 2. +
 3. Stjärnfall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stjärnfall av Lars Wilderäng (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Stjärnklart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Njae...
  Nautilidae (Malmö), 2 mars 2023

  Ämnet som sådant intresserar mig något oerhört, dessvärre blev det bara ett sammelsurium av röriga händelser travade på varandra. En prepperhandbok i ett mycket löst nät av skönlitteratur. Ytlig, forcerad, stressad och platt med taffligt språkbruk och karaktärer man aldrig får någon som helst känsla för. Synd då den bjuder på intressanta tankar, nyttigheter och scenarion. Jag ville så gärna tycka om den men kan/orkar helt enkelt inte engagera mig i den. TROTS detta kommer jag att gå på nästa ... Läs hela recensionen

 2. Troligen favoriten
  Lula, 13 december 2022

  Troligen en av dom bästa böckerna jag läst, ej lättläst och ganska ingående beskrivningar av vapen. Första boken i denna serie är den bästa av dom och jag har läst om 1:an flertalet gånger, 2:an och 3:an räckte en gång för mig. Men som ensam bok är den helt fenomenal.

 3. Mycket bra Scifi
  FS, 17 februari 2021

  Spännande trilogi som börjar starkt. Spänning från första sida. Gillar Wilderängs upplägg med att följa flera karaktärer i korta avsnitt. Man får snabbt en favorit som man bara längtar till att få läsa vidare om.
  Denna trilogi är helt klart perfekt för filmatisering!

 4. Andra läsningen
  Margareta Borgh, 28 november 2020

  Fick låna den av en vän och läste den då för flera år sedan. Men den har inte lämnat mig ifred sen dess och jag ville läsa den igen, därför köpte jag den nu.

 5. Någorlunda spännande men erbarmlig bok
  Mattias, 1 juni 2020

  Uselt språk, dålig research, platt persongalleri och idén som berättelsen utgår från är ju otroligt krystad. Det är som en uppsats av en högstadiegosse som har löpt amok. Men okej, den är för all del lite spännande ungefär på samma sätt som man kanske vill veta vem som åker ur nåt avsnitt av Sveriges mästerkock eller så. Fem minuter senare har man glömt alltihop. Läs något annat!

 6. Fiction men verklighetstrogen
  Staff, 18 januari 2020

  Helt i klass med hans andra böcker även om det blir mer och mer science fiction. Kan rekommendera denna varmt liksom övriga böcker i serien.

 7. Slarvigt

  Temat är angeläget och mycket faktaunderlag. Men språket är slarvigt med många onödiga upprepningar. Handlingen är onödigt våldsfokuserad och en del händelser orealistiska. Personporträtten är platta. Men med tanke på världsläget kan den ändå vara nyttig att läsa.

 8. Spännande koncept i kuslig verklighetsnärhet
  Arne Franklin, 14 november 2017

  Lars Wilderäng har hittat på en story som förefaller sannolik.
  "Stjärnklart" måste läsas före " Stjärnfall" och "Stjärndamm" för att få behållning av böckerna.

  Till skillnad från många science-fiction-böcker (jag har läst många) blir jag starkt påverkad av den skrämmande framtidsversion som målas upp i trilogin. Kalla kårar kommer smygande när fantasin kommer nära ett scenario som den världskände astronomiexperten Carl Sagan varnat för. Stick inte ut huvudet när vargen lurar i ... Läs hela recensionen

 9. Fängslande sträckläsning
  Åsa Hedlund, 13 oktober 2017

  En lite skrämmande beskrivning av ett händelseförlopp som inte känns allt för avlägset. Det onda och det goda finns och personbeskrivningarna känns aktuella.

 10. Mycket bra skriven
  Peter A, 17 mars 2017

  Otroligt spännande och mycket bra skriven bok. Det finns mycket skräp i den här kategorin, dock är Lars böcker ett undantag. Rekommenderas verkligen.

 11. Släng inte bort din tid på denna bok!
  PER LINDAHL, 22 december 2016

  Flera punkter som gör att historien helt tappar sin trovärdighet:

  ☞ Ordet "dagis" som förkommer i historien används trots att dagis försvann 1998 ... om det inte är så att man menar hund-dagis förstås? Historien utspelar sig väl i nutid och inte i dåtid?

  ☞ Familjen Svensson som bor i Åsa, som ligger vid havet på västkusten, svälter och äter i princip enbart äpplen. Finner det mycket märkligt att de inte går ut i skogen och plockar svamp och börjar fiska efter... Läs hela recensionen

 12. sånt trams
  Agnes V So, 14 november 2016

  jag trodde det var något seriöst, vetenskapligt, tyvärr inte läst recensionen bara att boken rekommenderas
  den åker ut i soporna

 13. Stjärnklart
  Gulla, 8 november 2016

  En mycket annorlunda bok, intressant. Tänk om detta skulle kunna hända!
  Som det står Elektronik har inget immunförsvar. Mycket läsvärd bok.

 14. Seg upprepning övergår till islossning
  Kekke, 13 september 2016

  Ett par riktigt intressanta karaktärer förgyller första halvan som annars mest består av upprepningar (precis, man begriper ganska omgående att det där dammet inte är gynnsamt för elektronik...). Men sedan blir det åka av! Oväntade händelser avlöser varandra fram till en skakande upplösning.

 15. Boken berör mer än man tror..
  Annelie Sjöberg, 14 juli 2016

  Tycker författaren har fångat massor av vad som kan hända om all elektronik slutar att fungera...det är otäckt och mycket tankeväckande.. Jag sträckläste den här och även bok nummer 2 Stjärnfall.

 16. Spänning Deluxe!
  Hasse B (Göteborg), 12 juni 2016

  Lars Wilderäng är ett förbannat geni!
  Jag älskade denna boken och kunde inte lägga den ifrån mig förrän jag hade läst klart den!
  Helt fantastisk research till denna och strålande karaktärsskildringar!
  Beställde precis Stjärnfall och längtar så!!! :)

 17. Skräp
  Erling Tonny Rosefors, 10 juni 2016

  Sämsta bok jag har läst, slutade efter halva boken, har kastat den i soporna , tyvärr ingen bok jag skulle rekommendera

 18. Spännande framtidsvision
  Jan Wallin, 11 januari 2016

  Spännande framtidsskildring av vad ett framtida krig kan få för konsekvenser. Om man gillade Midvinternörker så är det här nästan samma klass.

 19. Stjärnklart!
  Carl Hamilton, 12 augusti 2015

  Författaren har lyckats ännu en gång att ta med läsaren på en resa i ett scenario som
  är fantasifullt, men skulle kunna bli en verklighet i framtiden (vilket man givetvis inte hoppas).
  Välskrivet och spännande, man sträckläser för att få veta vad som händer bokens alla karaktärer.
  Rekommenderas till de som tycker om den här genren. Ser fram mot att läsa nästa bok; Stjärnfall!

 20. Läsvärd och skrämmande
  Sören Adolfsson, 27 juli 2015

  En mycket spännande och tänkvärd historia om vad som skulle kunna hända vid den stora kollapsen. Man blir onekligen skärrad över hur Wilderäng beskriver sårbarheten i den moderna samhället och hur fort ett sammanbrott skulle kunna hända. Mycket läsvärd och när du läst den , kommer du börja tappa upp vatten i badkaret över natten......

Visa alla 20 recensioner

Fler böcker av Lars Wilderäng