Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Översättare
Boo Cassel
Originaltitel
Doctor Sleep
Medarbetare
Maltais, Sarah (form) / Eriksson, Martin (form)
Dimensioner
178 x 110 x 31 mm
Vikt
277 g
SAB
Hce
ISBN
9789175034133
Doktor Sömn (pocket)

Doktor Sömn

(27 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket Svenska, 2015-01-15
55
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
För 36 år sedan lyckades en liten pojke fly undan en besatt författare - sin egen far - och med en hårsmån rädda sig undan när både hotellet han bodde på och hans far sprängdes i luften. Det var en skrämmande historia om The Overlook Hotel, ett hus hemsökt av onda minnen. Berättelsen hette The Shining, på svenska blev det Varsel. Men vad hände med pojken? Det får vi veta nu. Doktor Sömn är Stephen Kings efterlängtade fortsättning på berättelsen om Danny Torrance. Danny Torrance har blivit en medelåders man. Efter att ha levt ett liv som gränsat till döden genom ett självförbrännande alkoholmissbruk (precis som sin far) så har han blivit nykter och bosatt sig i en liten stad i New Hampshire. Där har han fått jobb som vårdare på ett sjukhem och kan med sin synska förmåga - sin shining - ge tröst och lugna dem, som ska dö. Han har en katt som ständig följeslagare. Patienterna kallar honom Doktor Sömn. Men hans lugna liv ska snart slitas sönder. Danny har fått telepatisk kontakt med en flicka som har samma förmågor som han, bara oändligt mycket starkare. Flickan, som heter Abra, ber förtvivlat om hjälp. Hon är jagad av en samling vampyrliknande varelser, som lever på människors själar. Och den bästa och mest långlivade näring de kan få är när de träffar på någon som Danny eller Abra. Det går inte att komma undan. Anfall är bästa försvar. Danny och Abra bestämmer sig för att bli jägare i stället för att låta sig jagas. Och jakten leder ända till platsen där The Overlook Hotel en gång stod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Doktor Sömn
 2. +
 3. Väckelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Väckelse av Stephen King (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Doktor Sömn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Misslyckande
  Dr.no, 7 december 2017

  Jag älskar Kings böcker. Men jag måste erkänna att Doktor sömn var totalt kass. Gav upp boken på sid 254!. Möjligt att nästa sida blir bättre men orkar inte bry mig. Historien om Danny känns meningslös, och den fyller inte spåret som den borde gjort efter Varsel. Allt känns som nåt man redan läst eller sett på film innan. Seg seg och tråkig.

 2. Värdig uppföljare till Varsel
  Magnus, 27 september 2017

  Märker att inte alla håller med, men jag tyckte att Doktor Sömn var riktigt bra. Sorglig, tung, men ändå med lite hopp. Bra koppling till Varsel.

 3. Kingfantaster blir nog lite besvikna
  Annelie Grönberg, 25 april 2016

  Har man läst King tidigare blir detta en något blek historia. Det känns lite väl uppenbart redan från start hur denna historia kommer att rullas upp. Oftast blir man både förvånad och nöjd över Kings förmåga att lura en till att tro en sak och sedan visar det sig att man haft helt fel. Inte den här gången tråkigt nog.

 4. Vågade inte läsa klart
  Ninni, 13 februari 2016

  Hörde att den inte fortsatte i samma stil som den började. Jag vågade inte läsa vidare i alla fall men gör kanske ett nytt försök

 5. Abstrakt men kusligt verklig!
  Agnes Cecilia, 4 oktober 2015

  Språket i detaljer, beskrivningar och begrepp är rikt och väl formulerat. Det gör att boken aldrig blir tråkig. Tempot är högt och de från början många trådarna flätas sakta ihop och spänningen stiger. En bladvändare!!

 6. Otroligt bra
  Dagobert, 7 juli 2015

  Svårt att lägga boken ifrån sig, så det blev sträckläsning. Fantastiskt bra hela vägen och intressanta samhälls- och personskildringar. Skickligt författararbete.

 7. Seg som sirap
  FC, 10 juni 2015

  Denna var inget för mig, läst flertal av SK böcker men den här var bara .. Nej jag vet inte, jag förväntade mig nog något annat men det här vara bara .. ord i en bok.

  Rekommenderas inte om man vill bli uppskrämd, rädd eller fundersam över saker.

 8. Spännande men inte särskilt läskig
  Alex, 26 mars 2015

  Värdig uppföljare till Varsel som går till botten med mystiken från den första boken. Dr Sömn är inte lika läskig eller klaustrofobisk som föregångaren, men det är en typisk Stephen King-bladvändare.

 9. Fantastisk bok
  Emelie, 16 mars 2015

  Så fort jag fick veta att det fanns en del två till mästerverket The Shining var det ingen tvekan om att jag skulle läsa den. Jag tyckte att denna bok var lika bra som den första, som Stephen King själv skriver var han inte samma person som han var när han skrev The Shining. Jag var rädd att detta skulle påverka handlingen negativt (trots att det är bra att han inte är alkoholist längre) men så var det inte alls. Det var spännande och intressant att se Danny bli tvungen att återvända till mar... Läs hela recensionen

 10. Ännu ett mästerverk!
  Perman, 11 mars 2015

  Stephen King levererar återigen en oerhört spännande berättelse som man inte kan göra annat än att sträckläsa (till nackdel för nattsömnen...)!

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Doktor Sömn