Irene Panik (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2015-10-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
167 g
SAB
Hc
ISBN
9789175034676

Irene Panik

(31 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2015-10-15
54 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Dråplig skröna om en kvinnas oväntade väg i livet

Irene Pährson är 48 år, älskar muffins och bor på landet tillsammans med sin man Björn, tre tonårsbarn, hästar, hundar, katter och en extremt missnöjd get.

Som ung ville Irene bli sångerska eller bibliotekarie, men ingenting blev som hon hade tänkt sig. Nu har hon varit hemma och tagit hand om familjen och den slitna gården Grangläntan medan maken har byggt upp företaget Björns Bad i Ulricehamn. Björn brukar kalla sin fru Irene Panik för att hon jämt tar på sig att rädda allt och alla i de mest kaotiska situationer.

Irene längtar efter att vidga sina vyer och bygga upp en egen identitet utanför hemmet. Ett antal besynnerliga sammanträffanden ger henne plötsligt kraft och mod att säga upp sig som familjens projektledare och ge sig ut på en äventyrlig resa. När hon avslöjar sin plan berättar Björn att han träffat en ny kvinna - Ulla på Våtrumsspecialisten.

Under en härligt galen roadtrip genom ett vintrigt glesbygds-Sverige lär Irene känna en rad udda existenser som kommer att betyda mycket för henne och hon för dem.

Allt detta medan en meteorit från yttre rymden närmar sig jorden med en obegriplig hastighet. Och till slut får Irene verkligen användning för sin förmåga att hantera både kaos och panik ...

Irene Panik är en humoristisk och tankeväckande historia om att ta tag i sitt liv och att våga omformulera sina drömmar.

"En humoristisk och underhållande bladvändare!"
Sydsvenskan

"Underfundigt och raljant, skrivet med lätt hand och med glimten i ögat."
Tara

"En roliga och varmhjärtad historia ... Tilltron på människors påhittighet och den positiva glesbygdsromantiken gör detta till en varmhjärtad och underhållande feelgoodroman som man blir på gott humör av."
Norran

"Carin Hjulström skriver humörhöjande om att följa sin dröm och matar på med pricksäkra iakttagelser längs resans gång. Irene Panik måste man gilla!"
M-magasin

"Carin Hjulström tar verkligen ut svängarna i höstens roman och det med den äran. Med högt tempo och massor av drastisk humor skildrar hon den svenska landsbygden och dess invånare på ett sätt som de garanterat aldrig blivit skildrade förr. Till grunden av avfolkning, envishet och driftighet lägger hon ett antal skruvar och dråpliga situationer. Det är roligt, underhållande och lättsmält, påminner inte så lite om "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och har samtidigt ett -- visserligen väl inbäddat, men dock - stråk av allvar i botten. Att man måste sätta värde på sig själv, annars gör ingen annan det heller. Att man inte ska låta sig bli en trasmatta."
Östgöta Correspondenten


"MÅNGA SKRATT BLIR det när Irene- möter en rysk fixare med det mesta- på lager till svart betalning, en thailändsk massös utan kunder-, en pakistansk korvförsäljare, en vindskontorbög (inte garderobsbög), en grekisk nationalekonom, en utsliten äldrevårdsföreståndare. Och så vidare. In emellan lyckas Carin Hjulström faktiskt få med lite relevant samhällskritik."
Göteborgs Posten

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Irene Panik
 2. +
 3. Kärlek sökes

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek sökes av Carin Hjulström (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Irene Panik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst, hoppfull och intressant
  Bippsan, 14 februari 2017

  Lättsamt skriven, ändå med problem av olika slag invävda i berättelsen. Fantasifull med roliga vändningar.
  Jag gav den vidare till en vänninna, den är läsvärd men lämnar inga större spår kvar i minnet.

 2. Feelgood roman
  Bokmalen, 29 november 2016

  Jag skrattade för mig själv när jag läste boken. Läs den! Boken är rolig och ger en, en eftertanke också.

 3. Lättsam
  Per Arne Magnuson, 25 november 2016

  Kåserande bok med många funderingar
  Kul men inte mycket mer
  Snabbläst
  En kuvad kvinna gör uppror - borde inte känns inte så aktuellt längre, men det gör det.

 4. Nedvärderar hemmafrurollen
  Anni, 26 maj 2016

  Boken känns lite inspirerad av Jonas Jonassons bok "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Men där Hundraåringen väljer att smita från äldreboendets tristess så låter Carin Hjulström sin huvudperson lämna en hemmafrutillvaro som framställs som otacksam och otillfredsställande. Historien tycks utgå ifrån att dagens hemmafruar skulle längta efter och må bättre av att förvärvsarbeta och jag undrar vem författarinnan försöker lura, då hela boken tycks gå ut på att lyfta fram denn... Läs hela recensionen

 5. En ganska trevlig bok.
  Eva, 20 februari 2016

  Boken går, trots att det händer en hel del ovanligheter, i en jämn lunk som känns behagligt. Precis den sortens bok jag behöver för att kunna somna efter lite läsning. Lagom. :-)

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Irene Panik