Marius - Roms tredje grundare : "Novus Homo" : Hispania Citerior 114-113 f.kr (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gaius Marius - Roms tredje grundare (del 1)
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2016-11-11
Upplaga
1
Förlag
Atremi AB
Dimensioner
220 x 148 x 30 mm
Vikt
572 g
SAB
Hc
ISBN
9789175271590

Marius - Roms tredje grundare : "Novus Homo" : Hispania Citerior 114-113 f.kr

(13 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-11-11
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Hispania Citerior, år 114 f.kr.
Efter flera år av våld och förtryck har en smärre revolt vuxit sig till ett fullskaligt uppror i den romerska provinsen Hispania Citerior. Revoltörernas ledare, Bequim, drivs av ett omättat hat mot romarna efter det att de våldtagit hans fru och fördrivit honom samt hans båda söner från deras hem.
Gaius Marius, ståthållare i provinsen, önskar inget annat än att kväsa detta uppror i sin linda innan hans magistrat löper ut. Efter flera nederlag, där rebellernas list och taktik överlistat romarna och förorsakat dem stora förluster, ser Marius inget annat val än att själv leda sina styrkor i denna kamp; en kamp där blod och död inte kommer att kunna undvikas. Misslyckas han kommer han att dra vanära över sin släkt. Dessutom kommer hans möjligheter till Cursus Honorum för alltid vara tillintetgjord.

Cristofer Andersson bor och arbetar som lärare i historia och svenska i Motala. Han har alltid haft en fascination för romarriket i allmänhet men den sena republiken i synnerhet. Boken om Gaius Marius är den första delen i en planerad serie om fyra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Marius - Roms tredje grundare : "Novus Homo" : Hispania Citerior 114-113 f.kr. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En spännande bok för den historieintresserade!
  Caroline, 4 juni 2017

  För den som letar efter lite enkel fiction att ströläsa är det här inte rätt bok. Marius - Roms tredje grundare är för visso fiction men med ett gediget fakta-arbete bakom sig. Som oerfaren inom ämnet är dens stundtals svår men det råder ingen tvekan om att den är välskriven, och den ger en levande bild av de strapatser den något okände tredje grundaren av Rom utkämpade. Jag skulle rekommendera boken till den historieintresserade men kanske särskilt till den som gett påbörjat en lärarutbildni... Läs hela recensionen

 2. Marius Victrix!
  Hornet, 1 juni 2017

  En absolut lysande debutroman, som lämnar läsaren längtandes efter nästa del. Andersson har skrivit en mycket spännande roman, som dessutom inkorporerar mycket historiska fakta, något som gör boken intressant för såväl fantasynördar som historienördar. Tack vare ordlistan kan även den som är dåligt påläst kring Rom förstå, vilket gör den lättförståelig för den breda allmänheten.

  Om Du uppskattade Simon Scarrows "Silverörnen" eller Conn Igguldens "Kejsaren" är detta definitivt rätt bo... Läs hela recensionen

 3. Mycket läsvärd!
  Gustav, 23 maj 2017

  Historisk spänningsroman som börjar militäriskt men som går över till djupa personporträtt. Historien görs levande på alla sätt, och detaljerna gör det trovärdigt. Och språket, person- och miljöbeskrivningarna imponerar! En bok för alla, särskilt den redan historieintresserade. Ska bli spännande att följa fortsättningen!

 4. Marius-Roms tredje grundare
  RJR, 21 april 2017

  Cristofer Anderssons bok börjar krigiskt och först tänkte jag att det kanske blir lite trist läsning.
  Men sen visar författaren på en mästerlig förmåga att utveckla boken och med ett fullödigt språk beskriva miljöer och händelser på ett rikt sätt. Spänningen ökar hela tiden och jag läser ut boken på nolltid.
  Slutet är en avslutning, samtidigt som det ger utrymme för en fortsättning på berättelsen.
  Jag ser fram emot att få läsa del två.

 5. Rysligt bra!
  Love, 8 april 2017

  Fantastisk bok för oss som gillar genren - och en perfekt start för dem som inte är frälsta än.

  Boken är en början på en episk berättelse om en av romarrikets stora ledare. Den ger således en historisk förståelse och inblick i det romerska samhället, både från fågelperspektiv och från den enskilda medborgarens perspektiv. Men boken är också ren underhållning - en välskriven, fängslande och oväntad berättelse om en general, strateg och politiker i en av historiens mest spännande epoke... Läs hela recensionen

 6. Välskriven bok för alla
  Jack, 3 april 2017

  Rekommenderar denna bok starkt! Den är otrolig välskriven och intressefångande. Författaren målar upp miljöer och situationer på mycket bra sätt. Jag skulle säga att denna bok passar både den inbitne romariketfantasten som en vanlig lekman. Lärde mig väldigt mycket som jag tidigare inte visste. Längtar efter nästa del!

 7. Mycket läsvärd bok.
  Hjorten, 2 april 2017

  Som en stor läsare av Conn Iggulden i allmänhet, men Kejsarserien i synnerhet tog jag mig an denna bok av Cristofer Andersson.

  Jag hade inga direkta förhoppningar, då han gett ut denna själv, utan ett stort förlag i ryggen. Det kom ej att dröja länge innan jag kom att få äta upp detta antagande!

  Boken är välskriven och det är en spännande intrig som löper med genom hela boken. Skildringen av karaktärer, miljö och allt runtomkring är mycket bra. Sedan känns allt vådligt auten... Läs hela recensionen

 8. Fin fin läsning
  Karl, 2 april 2017

  En unik skildring av romerskt militärliv! Skämt å sido.. men riktigt bra!
  Om ni gillar Conn Iggulden så ge den här boken en chans!

  Författaren har bra koll på sin historia & det är trevligt att få en inblick i romersk historia som inte bara avhandlar de gamla vanliga gubbarna såsom Ceasar och Augustus, jag hade ingen koll på vem Marius var innan jag läst boken. Bra språk genom hela boken.

  Kul att en svensk författare tar tag i den här mycket spännande genern!
  Ambit... Läs hela recensionen

 9. Spännande bok
  Xantippa , 2 april 2017

  Som läsare av historiska böcker kan jag bara lyfta på hatten för denna bok. Intressant, spännnande och framför allt lärorik, jag rekommenderar den starkt.

 10. Lärorik historieroman
  -, 1 april 2017

  Läste boken om Maurius med stort intresse. Boken ger både spänning och en historisk inblick i romartiden. Välskriven!
  Ser fram emot del två.

 11. Cristofer Anderssons debutroman imponerar
  Farbror Fri, 30 mars 2017

  Spännande historia från romarriket med en huvudperson som trots sin stora påverkan på sin samtid har blivit lite bortglömd av historien. (Marius - Roms tredje grundare). Jag läste med stor behållning!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Cristofer Andersson