Skuggornas tid (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 9)
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 111 x 20 mm
Vikt
209 g
SAB
Hc
ISBN
9789175458052

Skuggornas tid

(23 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-09-17
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den efterlängtade nionde delen i romanserien Släkten!

»En av de bästa romanerna om medeltiden som kan läsas ... boken är lättläst, välskriven, realistisk och som berättelse helt sannolik ... en njutning att läsa.« Gotlands Allehanda

»Författaren har lyckats fånga en tidsanda och skapa trovärdiga karaktärer. Språket löper lätt och som läsare fångas man snabbt av den engagerande historien; boken ger en bra bild av det omvälvande 1300-talet med pest och krig.« Bibliotekstjänst

I Agneta Arnesson Westerdahls fristående roman Skuggornas tid möter vi den högättade Elin år 1350. Sommaren står i full blom när hon återvänder till Lejsta gård. Hennes man och barn har som så många andra fallit offer för digerdöden, och dagarna präglas av sorg och hunger. När Elins vägar korsas av den föräldralösa flickan Unni fylls gården med nytt liv och förrådet av mat växer.

Men Unni, som är van att gå sin egen väg och bär på svåra minnen, har svårt att anpassa sig till ett liv nära rikets tron. Nära ett decennium senare drar den andra pestvågen in över landet år 1359. Nya offer skördas och Unni som befinner sig i kloster får hjälp att ta sig över till Gotland dit Elin flyttat. Här är de båda sedan bosatta när Valdemar Atterdag år 1361 invaderar ön.

Unni upplever slaget utanför Visby ringmur på nära håll, och hon kommer i kontakt med Valdemar, som visar sig vara en komplex natur. Skuggornas tid är en stark berättelse om kärlek, vänskap och tillit, men också om svek, skuld och skam. Det är den nionde fristående delen i romanserien Släkten.

Fler pressröster om boken:

»Den här delen är en av de bättre i serien, jag har läst alla ... slutkapitlet med slaget vid Visby ringmur i centrum är det mest spännande ... slutet blev lite oväntat, men för den delen riktigt bra.« Gotlands Tidningar

»Det är målande beskrivet och allt känns på riktigt. Boken är en läsvärd bladvändare som får mig att längta till nästa del i serien Släkten!« Villivonkans books

»Skuggornas tid är välskriven, väl underbyggd, spännande och lärorik.« A Room of My Own
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggornas tid
 2. +
 3. Midsommarbrud

De som köpt den här boken har ofta också köpt Midsommarbrud av Elisabeth Östnäs (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skuggornas tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas inte.
  Silfwerstråhle, 15 januari 2021

  Tyvärr måste jag meddela att det var en av de sämsta böcker jag läst. Boken är likt en harlequinroman blandat med diverse sagor och med inslag av de lika bedrövliga böckerna om Arn.

 2. Platt
  Ewa Sundbäck, 3 oktober 2018

  Jag läste 100 sidor innan jag bestämde mig för att anledningen till att den här boken var lättläst (det är ett av de återkommande adjektiven i flera recensioner) är att den är platt. Miljöer, dräkter och förhållanden är förmodligen trovärdiga, men jag fick ingen som helst känsla när jag läste. Karaktärerna var inga människor och dialogerna var bara uppradade ord.

  www.ewasundback.se

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Agneta Arnesson Westerdahl