Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Gamache (del 5)
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2016-03-19
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
The Brutal Telling
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
600 g
SAB
Hce
ISBN
9789176458556
Ett ohyggligt avslöjande (inbunden)

Ett ohyggligt avslöjande

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-03-19
165
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ny Gamache-deckare av vår tids Agatha Christie!

»Penny är fenomenal på att med små medel och bedrägligt lugn leda läsaren längre och längre in i intrigen. Tycker man om PD James och Donna Leon, njuter man garanterat av Louise Pennys Gamache-serie.« | MARIE NEIJ, VÄSTERVIKS-TIDNINGEN

»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« | LOTTA OLSSON, DN, Listar Louise Pennys Mörkt motiv bland sina 100 bästa deckare genom tiderna

En septembermorgon skakas den lilla byn Three Pines av en chockerande upptäckt. På Oliviers bistro - den naturliga knutpunkten för det fridsamma livet i byn - påträffas liket av en äldre man, dödad genom ett våldsamt slag mot bakhuvudet.
När kommissarie Armand Gamache anländer till platsen konstaterar han till sin förvåning att ingen tycks ha en aning om vem den döde mannen är. En märklig omständighet i denna slutna värld där alla känner alla. Någon ljuger - frågan är bara vem.
Sakta men metodiskt börjar Gamache och hans kollegor bana sig en väg genom de lögner som döljer sig under den förrädiskt idylliska ytan. Sökandet leder dem så småningom ut i den täta skogen som omger Three Pines, och vid slutet av en slingrig stig väntar en häpnadsväckande hemlighet.
Ett ohyggligt avslöjande är den femte, helt fristående, boken om kommissarie Gamache.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad !) och Anthony-priset två gånger. Ett ohyggligt avslöjande är den femte, helt fristående boken om kommissarie Gamache .

»Mycket bra crime med spännande intrig och intressanta figurer.« Betyg 4 av 5 | DECKARDAGSDOTNET

»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« | THE NEW YORK TIMES

»Fascinerande miljöer och intressanta trovärdiga människoskildringar.« | KULTURBLOGGEN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett ohyggligt avslöjande
  2. +
  3. Ett förbud mot mord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett förbud mot mord av Louise Penny (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett ohyggligt avslöjande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt enkelt fantastisk
    Birgitta, 5 april 2016

    Jag fullständigt avgudar Louise Penny. Jag förstår inte hur hon kan trollbinda på det sätt som hon gör. Det är spännande, intriger, beskriver naturen, människans inre väsen, historien. Jag skulle så gärna vilja att den här byn fanns på riktigt. Jag är så rädd om mina Louise Penny böcker att jag vågar inte låna ut dem. Jag har än i dag inte hittat någon som inte tycker om Louise Pennys böcker om den fullständigt underbara kommissarie Gamache och hans övriga personer inom polisen. Invånarna i T... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Louise Penny