Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tutte Brödsmula & Kalle Humla (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2018-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Jeanette Friman
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
249 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176970591

En sagolik sommar

(7 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-04-21
139
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lisas sommarlov hos farmor och farfar får en spännande början när hon träffar Tutte Brödsmula och Kalle Humla. Tutte är som barn är mest, bara mycket mindre. Och Kalle är precis som en vanlig humla, bara större, rundare och med hatt och pipa. Det konstiga är att det bara är Lisa som kan se dem, men farfar vet att hon inte hittar på. Hon är ju faktiskt inte en sådan som ljuger. Lisa önskar att han också kan se Tutte Brödsmula och Kalle Humla - och det kanske han kan?

Annika Billberg är född 1975 i Östersund men bor numera i Enebyberg, Stockholm. Idén till boken kommer från hennes farfar, som visserligen aldrig läste böcker men var världsbäst på att berätta historier. Tutte Brödsmula & Kalle Humla - En sagolik sommar är Annika Billbergs debut. Det är första boken i en serie.

"[E]n mycket välskriven och sinnligt tecknad berättelse och en fin skildring av en högst levande liten flicka i slutet av den magiska åldern." - BTJ-häftet nr 9 2018, Lektör Eva Lexell Törnblom

"Det är en väldigt fin och mysig berättelse med ett skimmer av magi och fantasi över sig." - malinsbokblogg på Instagram

"Fin & rolig med vackra illustrationer!" - Jenniesboklista
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En sagolik sommar
 2. +
 3. Ett zurrigt höstlov

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett zurrigt höstlov av Annika Billberg (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En sagolik sommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig barnbok som tillåter fantasi
  @bettan_bokprataren (Örebro), 14 juli 2020

  En härlig berättelse om den lilla flickan Lisa och hennes kompisar Tutte Brödsmula och Kalle Humla som osökt får mig att tänka på Tummelisa.Tillsammans med sina två små vänner upplever Lisa ett underbart sommaräventyr där precis vad som helst kan hända.

  Kapitlen är lagom långa för högläsning med ett direkt och ganska enkelt språk. Bilderna är ljuvliga och de är mycket väl anpassade till texten. Det är Jeanette Friman som är illustratör. Ålder 6 -9 år känns mycket bra.
  En berättel... Läs hela recensionen

 2. Härlig berättelse
  Kim M. Kimselius, 22 juni 2020

  Den här berättelsen får mig att tänka på Tummelisa som jag läste när jag var barn.

  Lisa upptäcker en liten figur gömd i farfars byrålåda. Hon är liten och bor i en tändsticksask. Hennes namn är Tutte Brödsmula. Hennes bästa vän är Kalle Humla, en stor stark humla som kan uträtta underverk. Tillsammans med dessa små vänner upplever Lisa ett underbart sommaräventyr.

  Hela tiden ställer hon sig frågan: Är det bara hon som kan se de här små figurerna?

  Härlig berättelse ... Läs hela recensionen

 3. Fantasifull
  Kaffeläsaren, 8 maj 2018

  Lisa ska spendera sommarlovet hos farmor och farfar. Sommarlovet börjar spännande när Lisa träffar Tutte Brödsmula och Kalle Humla. Tuttes är som barn är mest, fast mindre. Kalle är som en vanlig humla, fast större och med hatt och pipa. Det konstiga är att det bara är Lisa som ser dem.
  🐴
  Tutte Brödsmula och Kalle Humla är en söt historia om Lisa och de nyupptäckta kompisarna. Tillsammans hittar de på allt möjligt, t.e.x bakar och har picknick i rabatten. Boken är fantasifull,... Läs hela recensionen

 4. Så här tänker barn
  Hagaby, 30 april 2018

  Historien om Lisa och fantasifigurerna Tutte Brödsmula och Kalle Humla är riktigt fantasieggande. Författarinnan använder ett direkt och enkelt språk, dessutom med en klar förståelse för hur barn ser på tillvaron. Farfar är en av få vuxna som förstår och snarare sporrar Lisa att leva sig in i sin fantastiska värld än att ifrågasätta den. Mitt barn skrattade gott åt Kalles tokigheter och blev enormt fascinerad av Lisas värld. Jag rekommenderar verkligen boken, men rekommenderar också att du so... Läs hela recensionen

 5. Fantasifull sommarlovsbok.

  Tutte brödsmula & Kalle Humla - en sagolik sommar av Annika Billgren.
  Illustratör: Jeanette Friman
  Utgiven av Hoi Förlag
  Ålder: 6 - 9 år.

  Denna bok handlar om Lisa som är och behöver sin farmor & farfar själv under två veckor på sitt sommarlov.
  Berättelsen tar fart en tråkig dag när farfar ej har tid för Lisa och hon då stöter på minimänniskan Tutte Brödsmula och hennes kompis Kalle Humla.
  Tillsammans bakar de tårta och hoppar från höga stenar - vardagliga äve... Läs hela recensionen

 6. Fantasifull bok om "låtsaskompisar"
  @barnbokstips, 24 april 2018

  Jag och barnen har läst Tutte Brödsmula & Kalle Humla En sagolik sommar av Annika Billberg. En av de första kapitelböcker som vår 5-åring lyssnat på från pärm till pärm. Lisa spenderar sommarlovet hos farmor och farfar och hon upptäcker att det finns en liten miniatyr flicka där. Hon är så liten att hon ryms i en tändsticksask och i en sådan sover hon. Flickan heter Tutte och hon har en humla till kompis som heter Kalle. Tillsammans med dem får Lisa ett fint och roligt sommarlov. Hon funderar... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Annika Billberg