Funnen död (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (178.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2021-06-15
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789177190868
Funnen död (ljudbok)

Funnen död Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-06-15

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
VEM TOG LIVET AV ELLINOR GREEN?
Antropologen Ellinor Green hittas död i sin villa utanför Köpenhamn. Vid första anblick verkar hon och maken ha levt ett stillsamt övremedelklassliv. Men undan för undan framkommer konflikter och slitningar i hennes relationer med sina närmaste.

Frågan är vem som önskade livet ur henne: Hennes man, förlagsredaktören, som sedan en tid är otrogen med en ung konstnär? Dottern, som har sagt upp kontakten med Ellinor efter att hon kritiserat hennes barnuppfostran? Sonen, som nyskild och deprimerad ägnar sig åt att skriva hatiska inlägg i sociala medier under falska identiteter? Eller var det någon på jobbet, som Ellinor just blivit uppsagd från?

En efter en faller bitarna på plats, fram till det överraskande slutet.

GRETELISE HOLM är född i Danmark 1946 och har mottagit en rad priser för sitt arbete som journalist. Hon har tidigare varit prorektor på danska journalisthögskolan. Förutom den internationellt rosade kriminalserien om Karin Sommer har hon skrivit allt från debattböcker till ungdomsromaner. Hyllade Funnen död är lika mycket en skarpögd samhällsskildring som en beroendeframkallande family noir-deckare. Boken utsågs till Årets bästa danska kriminalroman 2020 av Danska deckarakademin och nominerades till Glasnyckeln.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Funnen död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 19 augusti 2021

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Kriminalromanen Funnen död är den första boken som jag har läst av den danska författaren Gretelise Holm. Men jag skulle gärna läsa fler, för jag tyckte mycket om boken, som var lite annorlunda skriven, och tar upp viktiga ämnen i dagens samhälle. Kan absolut rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gretelise Holm