Den rödaste rosen slår ut (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2019-08-30
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Illustratör/Fotograf
Liv Strömquist
SAB
Hci
ISBN
9789177750918
Den rödaste rosen slår ut (häftad)

Den rödaste rosen slår ut

Häftad Svenska, 2019-08-30
179
Förboka gärna! Förväntad leverans under vecka 36
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Leonardo DiCaprio har dejtat femtioelva svinheta baddräktsmodeller men blir aldrig kär i någon. Varför? Beror det på konsumtionssamhället? Narcissism? Biologi? Eller har han bara inte träffat den rätta? Och: börjar vi alla mer och mer bli som Leo?

I Den rödaste rosen slår ut undersöker Liv Strömquist hur det går för kärleken i senkapitalismens tid. Med hjälp av Beyoncé, Sören Kierkegaard, smurfarna, sociologisk teori, missnöjda dokusåpadeltagare, Platon och många fler söker hon svar på frågan om varför vi känner så lite. Kan vi styra förälskelse? Och vad är det egentligen som händer när kärlek tar slut?

Den rödaste rosen slår ut har lånat sin titel från en dikt av poeten H.D. vars liv präglades av hennes stora fallenhet för förälskelse. Boken berättar också historien om hur Sokrates cockteasade en kille för 2 400 år sedan, funderar över vad som hände när Theseus slutade vara kär i Ariadne, samt lyfter fram historiens allra mest crazy girlfriend: Lord Byrons ex Lady Caroline Lamb.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den rödaste rosen slår ut
  2. +
  3. Einsteins nya fru : Samlade serier av Liv Strömquist

De som köpt den här boken har ofta också köpt Einsteins nya fru : Samlade serier av Liv Ström... av Liv Strömquist (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den rödaste rosen slår ut