Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Oxen-serien (del 5)
Antal sidor
529
Utgivningsdatum
2021-11-08
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
Dimensioner
235 x 163 x 43 mm
Vikt
888 g
SAB
Hce
ISBN
9789177954637

Gladiator

(15 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-08
217
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Motvilligt har krigsveteranen Niels Oxen påbörjat behandlingen för posttraumatisk stress, PTSD, som har plågat honom under många år. Men hjälp av en kvinnlig militärpsykolog jobbar han för att återvinna sitt självförtroende och hittar andra bortträngda känslor. När hon föreslår Oxen att bli ledare och mentor för en grupp av PTSD-påverkade veteraner på en överlevnadsresa till en skyddsplats tackar han ja.

När han kommer hem möts han av en gammal bekant: Mossman från PET. Mossman har motvilligt gått i pension men är nu i stan för att be Oxen att hjälpa PET i ett känsligt fall: Ett antal krigsveteraner har likviderats runtom i Danmark och Oxens kompetens som en erfaren soldat behövs. När Oxen tar sig an det mystiska fallet återförenas han med sin gamla partner och vän Margrethe Franck från PET, och de två försöker lösa ärendet.

Men mitt i utredningen förlorar Margrethe Franck plötsligt kontakten med Oxen. Han har tydligen försvunnit från jordens yta, och hon påbörjar en desperat jakt för att finna honom. Samtidigt kämpar för livet bland till det som verkar vara främlingar, fiender för vilka ett människoliv inte betyder någonting...

Gladiator är en thriller om otänkbar grymhet och om hur tidigare synder kommer upp till ytan igen. Det är den femte boken i serien om krigsveteranen Niels Oxen. De tidigare böckerna är De hängda hundarna, Mörkermännen, Den frusna elden och Lupus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gladiator
 2. +
 3. Pilgrim

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pilgrim av Jens Henrik Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gladiator. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  AnneMarie, 23 september 2022

  Har läst alla böckerna om Oxen och såg fram emot den här boken. Blev så besviken den är inte alls lika bra som de övriga Oxen-böckerna. Saknade Oxen, den handlade för mycket om Margrethe Franck.

 2. En besvikelse
  lammert dijkema, 16 maj 2022

  Boken handlar knappast om Oxen och har en tämligen långsökt berättelse.
  De andra delarna är spännande och handlar inte så mycket om att hitta en gärningsman utan snarare om att hitta ett fördolt system.
  Gladiator är framförallt en tarvlig historia.

 3. Oxen tillhör en av mina top-10 serier!

  Åh, vad jag älskar denna serien! Niels Oxen, Danmarks mest väldekorerade jägare, lider av PTSD och brottas med sina minnen och trauma från kriget. När en krypskytt mördar en grupp krigsveteraner på en avsides belägen lägerplats måste den danska säkerhetspolisen be honom om hjälp.

  "Gladiator" är den femte boken om Niels Oxen. De tidigare har varit helt outstanding och Jens Henrik Jensen är en mycket bra författare. Denna är, liksom de tidigare, mycket välskriven och med en stor detalj... Läs hela recensionen

 4. Gladiator
  betttybook (Sandviken), 28 december 2021

  Femte boken om Danmarks mest väldekorerade jägare Niels Oxen, mannen som kämpat länge mot sina spöken från det förflutna men med hjälp av psykologen Leyla Damjanovic börjar hitta ett lugn som även får honom att ta rollen som mentor för andra krigsveteraner med PTSD.

  Märkliga skjutningar med andra krigsveteraner som offer slänger in Margrethe Franck från PET till fyndplatserna och med hjälp av förre PET-ledaren Axel Mossman kopplas även Oxen in i jakten på krypskytten. Händelseförlop... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jens Henrik Jensen