Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Familjen Winther (del 2)
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2021-06-14
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Eva-Maria Gelotte
Originaltitel
Hvis du vil have mig
Medarbetare
Løvdal, Hanne (form) / Timrén, Anders (form)
Dimensioner
228 x 154 x 25 mm
Vikt
524 g
SAB
Hce
ISBN
9789177955023

Om du vill ha mig

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-14
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Karen Moen drömmer om att bli lärarinna, men när hennes pappa dör får hon slå de planerna ur hågen och istället hitta försörjning. Hon blir husjungfru hos familjen Winther. Men drömmen om ett annat och bättre liv lever ändå vidare. Genom sin tidigare lärare blir hon vän med den upproriske arbetaren Alfred. Snart splittras Karen mellan sin lojalitet mot arbetsgivaren, sin framtidsdröm och kärleken. Dessutom vänder ett förfärligt avslöjande kring faderns död upp och ned på hela hennes värld. Yngste sonen i familjen Winther har också hamnat i en oväntad situation. Plötsligt är det han som är föräldrarnas stora framtidshopp med allt vad det innebär. Han som främst önskar att få gifta sig med den vackra, men fattiga servitrisen Emma. En flicka som de aldrig kommer att acceptera. Vad ska han välja, kärleken eller familjen?

Om du vill ha mig är den andra delen om familjen Winther, berättelsen om en dynasti i 1800-talets Trondheim.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om du vill ha mig
 2. +
 3. En ny tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ny tid av Katrine Wessel (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Om du vill ha mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt! 4+
  Kaffeläsaren, 15 november 2022

  Om du vill ha mig är den andra delen i serien om Familjen Winther som utspelar sig i Trondheim under slutet av 1800-talet. Jag har läst den första delen i serien innan och tyckte mycket om den. I den här delen är det Karen som jobbar som husjungfru hos familjen Winther som står mest i fokus, men vi får även följa sonen Fredrik som nu får axla en tung roll i företaget och som familjens framtidshopp efter att hans äldre bror Christian nyligen omkommit i en olycka.

  Jag tyckte att att de... Läs hela recensionen

 2. Historisk romanserie som ger mersmak
  veronicas_bok_bak_liv, 24 oktober 2021

  Karen drömmer om att bli lärarinna, men när hennes pappa dör måste hon hitta ett sätt att försörja sig - hon blir husjungfru hos familjen Winther. Efter en tid splittras Karens lojalitet mellan sin arbetsgivare, framtidsdröm och kärleken.
  Den yngsta sonen i familjen Winther hamnar i en oväntad situation, plötsligt är han familjens stora framtidshopp med allt vad det innebär. Han som drömmer om att få gifta sig med den vackra men fattiga servitrisen Emma, en flicka som aldrig kommer accep... Läs hela recensionen

 3. En lovande serie!

  Jag kände att det var lika bra att ta andra boken direkt, så behövde jag inte gå och våndas över hur det gick med allt som hände på slutet i den första. 🙂

  Om du vill ha mig är som sagt andra boken om familjen Winther. Om den första var lite seg och händelselös så kan man väl säga att denna är raka motsatsen. Serien blir mer och mer spännande och intressant ju mer jag lär känna karaktärerna. Extra kul är det att man får lära känna en av husjungfrurna lite mer.

  Katrine... Läs hela recensionen

 4. Trevlig historisk roman
  @bettan_bokprataren (Örebro), 13 augusti 2021

  Del två om familjen Winter fortsätter där del ett slutade och den levererar precis så bra som del ett "En ny tid" (tidigare inlägg)

  Fortsatt många starka och självständiga kvinnor tar plats i härliga miljöer.
  Scenerna är välbyggda och miljöerna känns tidsenliga vilket gör att man lätt kan se filmiska scener framför sig.

  Om du gillar historiska romaner och serier ska du inte missa den här serien som ska bli sju böcker.
  Jag har både lyssnat och läst boken och kan verkligen rekommendera både och.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Katrine Wessel