Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2020-03-30
Förlag
Förlaget Kompass För Hälsa, Lärande och Utveckling
Dimensioner
220 x 160 x 18 mm
Vikt
648 g
SAB
Vna
ISBN
9789178191376
Hälsokoden : så får du ökad energi och livsglädje (häftad)

Hälsokoden : så får du ökad energi och livsglädje

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2020-03-30
279
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I boken presenteras den allra senaste kunskapen om sambanden mellan psykologi, medicin och hälsa. Du får ta del av banbrytande ny forskning om hur stress, inflammationer och mag-tarmhälsa kan påverka vår hälsa och hur våra livsstilsval i sin tur kan påverka dessa. Du får kunskap om hur du kan öka din energi och livsglädje med hjälp av din dygnsrytm, sömn, kost och rörelse. I boken beskrivs även hur du kan öka ditt välmående genom att utveckla en god relation till dig själv och andra och genom att söka dig till upplevelser som ger dig en ökad grad av mening. Boken innehåller en stor mängd konkreta övningar och verktyg som hjälper dig att hitta din riktning i livet och att göra hållbara förändringar.

Vi lever allt längre men har fler år med olika krämpor och sjukdomar. Allt fler, även unga drabbas av stressrelaterad och psykisk ohälsa. Den ohälsa som ökar i västvärlden är den långvariga ohälsan såsom stressrelaterad ohälsa, sömnproblem, långvarig trötthet, olika ångest- och depressionstillstånd, magproblem, hjärt-kärlsjukdomar och olika inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar. Vi har makt att kunna påverka dessa tillstånd genom att stärka upp olika friskfaktorer. I boken får du en grundlig genomgång av hur livsstilen kan påverka den psykiska och fysiska hälsan.

Många gånger har vi redan kunskapen om hur viktig vår livsstil är för vårt mående. Men vi saknar kunskap om hur vi på bästa sätt ska göra hållbara livsstilsförändringar som både får oss att njuta av vårt liv här och nu och samtidigt måna om vår framtida hälsa. Därför är det minst lika viktigt att öka den psykologiska kunskapen för hur vi bäst gör hållbara beteendeförändringar. Ibland har vi en komplicerad relation till exempelvis mat och alkohol som får oss att fatta kortsiktiga beslut eftersom det har blivit ett sätt att hantera stress eller andra känslor.

Vi behöver en god relation till våra känslor så att inte svåra känslor ligger emellan oss och det som vi mår bra av och det som är viktigt i våra liv. Vi behöver göra positiva livsval där vi drivs av nyfikenhet och utveckling istället för av rädsla och gamla vanor. Allt med syfte att vi ska uppleva större mening och mera glädje i våra liv. I boken framhålls hur viktigt det är för vår hälsa och vår glädje i livet att vi upplever goda relationer och känner att vårt liv har mening. Vi behöver näring i många olika former för att utvecklas och må bra. Vi behöver närande relationer, vi behöver en näringsrik kost och vi behöver återhämtning och sömn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsokoden : så får du ökad energi och livsglädje
 2. +
 3. Livsstil för hälsa och välbefinnande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livsstil för hälsa och välbefinnande av Bodil Leijonklo (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hälsokoden : så får du ökad energi och livsglädje. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag får ökad energi och livsglädje
  Ann, 14 december 2020

  Författarens intention med boken lever upp till vad som utlovas. Boken är användarvänlig, begriplig och högst rimlig i sitt innehåll, vilket gör att den skiljer sig från en lång rad andra böcker i "självhjälpshyllan"

 2. En helt fantastisk bok!
  Sara Eriksson, 24 september 2020

  Den här boken har ändrat mitt liv och mitt sätt att tänka. En favorit är kapitlet "När, vad hur och varför vi äter". Kapitlet "Mat som älskar oss tillbaka"-vilken tankeställare! Jag kan varmt rekommendera denna bok. En investering i ditt liv!

 3. En både spännande och användbar bok
  Pär Andersson, 4 juli 2020

  Den här boken är fullmatad med så mycket bra kunskaper! Det här med hur kroppen och vårt psykiska mående hänger ihop är spännande. Sen innehåller boken också en hel del praktiska övningar för välmående. En bok för många åldrar. Rekommenderas varmt!

 4. En bok som borde finnas i alla hem
  Elisabeth Karlsson, 8 juni 2020

  Denna bok innehåller så mycket livskunskap om hur man kan gå tillväga för att må bättre i både kropp och själ. Det här är en bok som borde finnas i alla hem och jag rekommenderar den till alla som är intresserade av att utvecklas och må bättre!

 5. En helt fantastisk bok
  Karin Jönsson, 7 juni 2020

  En bok om fysisk och psykisk hälsa med mängder av övningar som gör skillnad på riktigt. Boken är förankrad i forskning och författarens långa erfarenhet som psykolog och hennes genuina omtanke om läsaren genomsyrar boken. En bok jag kommer att återvända till.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Bodil Leijonklo

 • Livsstil för hälsa och välbefinnande

  Bodil Leijonklo

  I denna bok får du inspiration till inre hållbarhet. Du får guidning till hur du med enkla livsstilsförändringar kan förbättra din hälsa och öka ditt välbefinnande. Du får övningar för hur du kan hitta det som ger just ditt liv glädje och mening. ...