I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn. (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2020-01-15
Förlag
Y-Productions
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
433 g
SAB
Hc
ISBN
9789178194414
I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn. (häftad)

I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn.

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-01-15
142
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I skuggan av Agnes, är en dokumentärroman som utspelar sig i en förfluten tid, i Stockholm, Berlin, Nairobi och annorstädes. Det som berättas i boken har inträffat i verkligheten.

Det är historien om flickan med hermelinboan, den sinnliga blicken och det skälmska leendet. Hon som klippte av sig håret och försvann, in i sin egen värld. Flickan som en gång dansade så lätt på tå och som för en kort stund var en gift mans tidsfördriv.

Det är också berättelsen om Åke Sjögren, pojken som aldrig kunde sitta still. Han som fått sin mors solskensväsen och ljusa syn på allt. Storviltjägaren, mecenaten och slottsherren, vars livsväg inga skuggor kunde fördunkla och vars hela liv förflöt som ett enda stort äventyr.

Det handlar också om vänfasta handslag i kungliga salar, ett världsberömt författarskap och om överdåd och armod i spåren av släkten Nobel. Det är en svindlande historia som drygt hundra år efter att den inletts, med ett utpressningsliknande avtal, ska få en minst sagt oväntad upplösning.
Allt tar sin början i en tid när kvinnor varken fått rösträtt, eller ens tilläts råda över sina egna liv. Det är en berättelse om girighet, svek, ondska och en livslögn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn.
  2. +
  3. Skugga av svek. Del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skugga av svek. Del 2 av Diana Gabaldon (storpocket).

Köp båda 2 för 241 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »