Livvakten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ebba Tapper (del 2)
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
232 x 164 x 30 mm
Vikt
590 g
SAB
Hc
ISBN
9789178354924

Livvakten

(16 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-21
213
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Miljardären Martin Spendel mördas och snart grips hans fru för mordet, affärskvinnan Anita Spendel. Köhlers Advokatbyrå med den skarpa utredaren Ebba Tapper tar sig an Anitas försvar. Ebbas efterforskningar leder henne in i en parallell värld med gängskjutningar, droger och trafficking.

På andra sidan stan kämpar förortstjejen Bianca Aquilera med att få vardagen att gå ihop. Hon är ensamstående mamma, lever på existensminimum och har ett ex som åker in och ut på kåken. Men så förändras allt. Bianca rekryteras till en topposition inom Spendels fraktbolag. Ingen förstår hur det har gått till. Hennes väg mot makten ter sig alltför snabb och omgärdas av frågetecken.

Livvakten är andra delen i serien om den före detta polisen Ebba Tapper som arbetar som utredare på en av Sveriges främsta advokatbyråer.

ANNA KAROLINA har arbetat som polis i 15 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Därefter har hon skrivit ytterligare sju böcker, bland annat titlar i den hyllade Herkulesserien tillsammans med Mons Kallentoft, och översatts till ett flertal språk.

"Spänningsfaktorn. Den är på gränsen till jobbig. Jag sumpar möten, jag sumpar att duscha, jag läser boken under tiden som jag äter min lunch." Stig Larsson, Aftonbladet om Stöld av Babian

"Livvakten är underhållande läsning i högt tempo och Anna Karolina är suverän på oförutsägbara historier med minst lika oförutsägbara huvudpersoner och hon sticker ut på ett tilltalande sätt i genren." Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet, om Livvakten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livvakten
 2. +
 3. Försvararen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Försvararen av Anna Karolina (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Livvakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark och engagerande
  Sofies Boksida, 7 januari 2024

  Jag tycker att "Livvakten" av Anna Karolina är både fängslande och tankeväckande. Boken ger en djup inblick i två helt olika världar i samma stad, vilket är något jag verkligen uppskattade.

  Ebba Tapper, huvudkaraktären och en skarp utredare, är en figur jag lätt kunde relatera till. Hennes dedikation och beslutsamhet i att försvara Anita Spendel, trots de överväldigande odds och dunkla sanningar hon stöter på, gör henne till en inspirerande karaktär. Hennes efterforskningar tar henne... Läs hela recensionen

 2. Anna Karolina
  Caroline Berg, 7 mars 2022

  Nyupptäckt författare för mig som jag fastnade för direkt. Handlingen och upplösningen är inte vad man tror eller förväntar sig. Har läst alla hennes böcker och jag har inte blivit besviken.

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 december 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Livvakten av författaren Anna Karolina är den andra boken i serien om den före detta polisen/biträdande juristen Ebba Tapper. Den första boken heter Försvararen. Jag har läst den boken, och även alla andra böcker som författaren har skrivit, och jag har tyckt om dom alla. Och jag tyckte även om den här. Kan absolut rekommendera Livvakten, men läs allra helst Försvaren först.

 4. Riktigt bra
  veronicas_bok_bak_liv, 23 december 2021

  Miljardären Martin Spendel mördas och snart grips hans fru Anita för mordet. Köhlers advokatbyrå där Ebba Tapper är utredare tar sig an fallet, men i hennes efterforskningar möter hon en värld med gängskjutningar, droger och trafficking. I förorten finns Bianca och hon kämpar med att som ensamstående mamma få ekonomin och livet att gå ihop. Hennes ex åker in och ut i fängelset och hon hamnar i en dramatiskt situation och nästlas in i den kriminella världen och rekryteras till en topposition i... Läs hela recensionen

 5. Riktigt bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 7 oktober 2021

  Jag hade enormt stora förväntningar på Anna Karolinas nya bok Livvakten. Men jag säger bara att hon har gjort det igen!

  Det här är spänning på hög nivå. Karaktärerna är allt annat än perfekta och det gör det hela mycket trovärdigt. Dessutom kan man förstå att Anna Karolina har jobbat som polis och hennes beskrivningar känns verkligen som tagna ur verkligheten.

  Jag hade lite problem med de olika tidsperspektiven trots att de tydligt är angivna. Kanske det beror på att de lig... Läs hela recensionen

 6. Livvakten - fantastisk spänning
  betttybook (Sandviken), 1 oktober 2021

  Detta är andra boken i serien om fd polisen Ebba Tapper som arbetar som utredare på en av Sveriges främsta advokatbyråer med försvarsadvokaten Angela Köhler som chef. Ebba och Angela är inte alltid överens, men Angela's förmåga att övertyga är minst sagt stark.

  När miljardären Martin Spendel mördas grips hans fru, affärskvinnan Anita Spendel för mordet och utredningen hamnar på Ebba's bord. Uppdraget leder henne in bland kriminella gäng och droger, likväl som hennes väg korsas av för... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anna Karolina