Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-11-09
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Engblom, Mikael (form)
Illustratör/Fotograf
Karin Holmberg
Dimensioner
270 x 205 x 21 mm
Vikt
837 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789178873081
Sticka från grunden (inbunden)

Sticka från grunden

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-09
299
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  150
Visa alla 1 format & utgåvor
Följ med Ivar Asplund och utforska stickningens grunder. Med ett tjugotal projekt i varierande svårighetsgrad - från det enklaste enkla till det mer utmanande - är det här en bok både för nybörjare och mer erfarna stickare.

Här hittar du ett smidigt sätt att lägga upp maskor. Hur du stickar rätt och avigt och vad som händer när man kombinerar de två olika sticksätten och vilka effekter man kan uppnå. Hur enkelt det är att sticka hålmönster. Hur man läser diagram och hur stickbeskrivningar är uppbyggda. Hur du minskar och ökar antalet maskor. Hur du maskar av och avslutar ett stickprojekt på snyggaste vis. Vad du ska tänka på när du väljer garn och vad du behöver för material utöver stickorna.

En pedagogisk och inspirerande bok om stickning som är rikligt illustrerad med både fotografier och teckningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sticka från grunden
 2. +
 3. Sticka vantar från Lettland : traditionell lettisk stickning i modern tappning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka vantar från Lettland : traditionell lett... av Ieva Ozolina (inbunden).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sticka från grunden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och inspirerande
  -, 27 mars 2023

  Smarta tips och inspirerande mönster för mig som är ny med stickning. Jag tror att även mer erfarna stickare kan hitta guldkorn i boken.

 2. Bok för nybörjare
  Moventia, 22 februari 2022

  Gav den här boken till ett 7-årigt barnbarn som drömmer om att kunna lära sig sticka. För hennes skull hade boken gärna varit ännu mer tydlig i grunden dvs att kunna göra en rät och en avig maska. Nu var bilderna rätt små och man såg inte processen.

  Annars var boken fin. Hade små beskrivningar som även jag som driven stickerska skulle vilja göra nämligen disktrasor med garnförslag och mönsterval.

 3. En favorit
  Christina Lj, 18 februari 2022

  Detta har blivit min favoritstickbok som jag återvänder till. Men jag är väldigt förtjust i Ivar som person och pedagog och jag gillar hans val av garner och färger.
  Jag hade inte stickat på många år och denna bok passade mig perfekt för att fräscha upp minnet och ta del av de nya tekniker som kommit.
  Jag är extra glad i de små stickprojekten som sittunderlägg, disktrasa etc. Kul att kunna skapa ngt vackert och funktionellt på en kväll. Som sen kan bli present till de man tycker om. ... Läs hela recensionen

 4. Grundbok i stickning
  Anna-Brita Andersson, 17 december 2021

  Även som van stickare, har den många tips och förklaringar, väl värd att läsa. En riktigt fin bok med fina bilder jag sträck läste den och sen kan man ha den som uppslags bok

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ivar Asplund

 • Sticka flätor

  Ivar Asplund

  Att sticka flätor är egentligen väldigt enkelt, men resultatet allt annat än banalt. Det enda du behöver är en liten extrasticka, en flätsticka, med vars hjälp du låter några maskor byta plats med varandra. Det är allt! Denna enkla teknik ger upph...

 • Cable Knits from Nordic Lands: Knitting Beauty and Ingenuity in Over 20 Unique Patterns

  Ivar Asplund

  In this compelling collection, Asplund combines his grandmother's well-loved lessons in classic and time-tested cable knitting techniques with the elegant simplicity of contemporary Scandinavian design.