Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-02-23
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179035600
Jakten på Johnny Bode: skandalernas man (e-bok)

Jakten på Johnny Bode: skandalernas man E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-02-23
95
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Johnny Bodes levnadsöde var ett av de mest otroliga i svensk nöjeshistoria. En framgångsrik kompositör och skivartist i 1930-talets stockholmska musikliv som snart gjorde sig omöjlig i samma kretsar. Han trasslade in sig i komplexa lögner, ville ständigt skapa rabalder och var en notorisk kleptoman. Tillsammans med kamraten Hasse Ekman skrev han paradnumret "En herre i frack" åt Gösta Ekman d.ä., vars bordssilver Bode samtidigt passade på att stjäla. Med charm och humor lyckades han svindla sig fram i flera decennier. Han hamnade på mentalsjukhus, men tog sig till Oslo under andra världskriget och satte upp en revy för Quislingregimen, vilket gav honom en naziststämpel som han aldrig blev av med. Han blev bannlyst inom artistkretsar och radion vägrade spela hans musik. Han flydde utomlands, gjorde succé som operettkompositör i Wien, men sin vana trogen kunde han inte låta bli att rasera sina egna framgångar. Mot slutet av 60-talet skapade han det som gjort honom till en populär kultfigur ända in i våra dagar: de pornografiska låtarna på "Bordellmammas visor" och andra skivor.

Jakten på Johnny Bode - skandalernas man är en biografi som får läsaren att kippa efter andan av häpnad, skratta åt de många galna upptågen och slutligen fälla en tår över en man som trots alla sina brister och motgångar kände sig nöjd med sitt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingmar Norlén

  • Bertil Boo : ett liv i sång

    Ingmar Norlén

    Under nästan 50 år var Bertil Boo en av Sveriges absolut mest populära artister. Han sjöng lika gärna på pensionärshem och i bingohallar som på de stora estraderna. I boken berättar Ingmar Norlén om Bertil Boos liv - om barndomen på det lilla torp...