Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2022-04-20
Förlag
Volante
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Ohib
ISBN
9789179651916
Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket (inbunden)

Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket

(14 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-20
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"häpnadsväckande detaljer som lockar till sardoniska skratt mitt i den mänskliga svärtan" Kalle Lind, Expressen

Det blev inte som man tänkt sig. Snarare tvärtom. Sverige, en gång självutnämnd supermakt i narkotikafrågan, är i dag längre än någonsin från målet om ett samhälle fritt från narkotika. Men hur hamnade vi egentligen här? Johan Wickléns Vi ger oss aldrig är inte bara det mest heltäckande dokument som skrivits om svensk narkotikapolitik och kampen mot knarket. Det är också en uppgörelse med vår nationella självbild och den lösning på narkotikaproblemet som ur internationellt perspektiv framstår som allt mer extrem.

I centrum står världens mest populära illegala drog, cannabis. Johan Wicklén tydliggör den centrala roll drogen spelat för narkotikapolitikens utveckling. Samtidigt får vi, via gängkrigets offer och förövare, följa hur cannabis blivit motorn i de blodiga kriminella konflikter som numera är vardag i Sverige.

I Vi ger oss aldrig möter läsaren politiker, gangsters och forskare, poliser, brukare och riskkapitalister. Det är en svindlande berättelse om ett unikt system och en drog som i Sverige betraktats som den farligaste av dem alla, en historia kantad av propaganda, politisk populism och en journalistkår som svikit sitt uppdrag.

Vi ger oss aldrig är nödvändig läsning för alla som vill förstå baksidan av dagens svenska samhälle och de oväntade vägar cannabismarknaden nu tar in i framtiden.

Johan Wicklén är journalist och prisbelönt reporter på Sveriges Television, för vars räkning han länge bevakat narkotikafrågan. Han bor i Högdalen söder om Stockholm. Vi ger oss aldrig är hans första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket
 2. +
 3. Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverig... av Johan Wicklén (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vi ger oss aldrig : så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ögonöppnare
  Kunskapärmakt, 24 oktober 2023

  Tycker att alla bör läsa boken, därför att det är trotts allt viktigt för Sverige att ha en modern och evidensbaserad politik och att vi istället ställer oss frågan om att lobbyorganisationer ska ha så pass mycket att säga till om. Det är beklagerligt att folkhälsomyndigheten inte har rätt fakta på sin sida. Exempelvis i svar på vanliga frågor om cannabis- Är cannabis beroendeframkallande ? -Folkhälsomyndighetens svar om man brukar cannabis dagligen så utvecklar 1 av 3 ett beroende. Vad hände... Läs hela recensionen

 2. Ögonöppnande
  Wilhelm, 25 januari 2023

  Välskriven och läsvärd bok! Den belyser på ett tydligt och emellanåt komiskt sätt hur utvecklingen har sett ut och varför. Rekommenderas starkt!

 3. Ögonöppnande
  Linn, 12 juli 2022

  En sån bok som man vill att alla ska läsa, i och med hur mycket viktig information den innehåller. En rolig och informativ läsning där jag tycker att Wicklén förhåller sig så neutral som det går när man skriver en bok i ämnet.

 4. Nödvändig läsning!
  Doug, 19 maj 2022

  Vilken bok! Sträckläste den och häpnades av Sveriges hantering av ämnet och hur ett helt land förts bakom ljuset av något som mest kan liknas vid en totalitär stats hjärntvättning av befolkningen.Men det händer här i Sverige! Man skäms för att vara svensk.
  Johan Wicklen beskriver vad som hänt och händer bakom kulisserna i politiken,polisen,olika organisationer samt bland forskare och internationella organisationer och andra. Det är spännande läsning och denna bok borde läsas av alla. Absolut nödvändig läsning.

 5. Läs boken!
  Lisa, 7 maj 2022

  Intressant och välskrivet! Hoppas att många läser boken och att vi får en narkotikapolitik i Sverige som bygger på forskning och evidens.

 6. Läsvärd
  Amanda , 5 maj 2022

  Mycket bra och läsvärd bok. Enkel att förstå. Politikerna i Sverige bör läsa den samt många andra indoktrinerade svenska medborgare.

 7. Sveriges kanske nu viktigaste bok?
  Norrlänning, 5 maj 2022

  Välbalanserad bok om ett ämne som är närmast tabubelagt i dagens svenska samhälle. Svensk narkotikapolitik sticker ut i världen på ett sätt som knappast hedrar oss. Bra och viktig bok. En bok som väcker tankar och känslor. Borde vara obligatorisk läsning för politikerskiktet, men även för alla vi andra.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Johan Wicklén

 • Vi ger oss aldrig

  Johan Wicklén

  ?häpnadsväckande detaljer som lockar till sardoniska skratt mitt i den mänskliga svärtan? Kalle Lind, Expressen Det blev inte som man tänkt sig. Snarare tvärtom. Sverige, en gång självutnämnd supermakt i narkotikafrågan, är i dag längre än någonsi...