Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Livat på Lingonvägen
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2023-01-03
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Medarbetare
Kastevik, Janina (förf.)
Illustratör/Fotograf
Matilda Salmén
Dimensioner
4 x 172 x 129 mm
Vikt
170 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179877309

Olgas nya djur

Kartonnage,  Svenska, 2023-01-03
149
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
Olga älskar djur. Hennes rum är fullt med djurbilder och böcker om djur. Katten Sotis och hunden Bruno finns redan i familjen, men Olga vill ha ett alldeles eget djur. Kanske en hamster? Men mamma och pappa säger nej. Hur ska hon göra för att få ett eget djur.

Livat på Lingonvägen är en bokserie för de yngsta läsarna. Böckerna kan läsas av barnen själva eller tillsammans med en vuxen. De är välskrivna för att läsaren ska lockas igenom texten med bibehållen läslust och stärkt självförtroende. Matilda Salméns sprudlande illustrationer i fyrfärg ger stöd åt texten och tilltalar både barn och vuxna.

I varje bok återvänder läsarna till familjemedlemmarna som de lärt känna tidigare i böcker, vilket skapar trygghet och igenkänning. Böckerna är indelade i fyra nivåer - röd, blå, gul och grön. En långsamt ökande svårighetsgrad ger läsaren möjlighet att lyckas. Olgas nya djur är på nivå röd.

Sarah Utas, som skrivit boken är barn- och ungdomsbibliotekarie med många års erfarenhet av barnlitteratur och läsfrämjande.
Illustratören Matilda Salmén har jobbat som barnboksillustratör sedan 2006. Hon har illustrerat drygt hundra böcker och tycker att hon har världens roligaste jobb!

Sagt om Sura gubben!:
Den enkla lästräningstexten lyckas på ett fint sätt förmedla ett litet vardagsäventyr och samtidigt ge en bild av vänskap mellan grannar, om man bara är öppen för möjligheterna. Boken kan ge en fin läsupplevelse för nybörjaren och locka till vidare läsning.
Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 19/2022

Satt om Det nappar!:
Texten i Det nappar! är kortfattad och enkel men Janina Kastevik och Sarah Utas har ändå lyckats skapa en härlig och tilltalande berättelse, mycket tack vare Matilda Salméns roliga och actionfyllda illustrationer som ger texten ett extra lyft.
Mia Mårtensson, BTJ-häfte nr 21/2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olgas nya djur
  2. +
  3. Jul med Musse & Helium. I väntan på tomten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jul med Musse & Helium. I väntan på tomten av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna