Jomsviking. Kampen om Danelagen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Torstein Tormodson (del 4)
Antal sidor
522
Utgivningsdatum
2023-04-17
Förlag
Lind & Co
Översättare
Jan Wibom
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form)
Dimensioner
216 x 141 x 35 mm
Vikt
712 g
SAB
Hce
ISBN
9789180186100
Jomsviking. Kampen om Danelagen (inbunden)

Jomsviking. Kampen om Danelagen

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-17
259
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ännu en titel i den populära Jomsviking-serien.

Torstein lever i exil på Orkneyöarna. Han är uppfylld av tanken på hämnd och har ständigt blicken vänd österut, mot hemmet som brutalt tagits ifrån honom. Tillsammans med sina mannar reser han till Canterbury, de har med sig Torsteins svårt skadade son och hoppas att munkarna där ska kunna bota pojken.

Samtidigt pågår kampen om England, där den åldrade Sven Tveskägg är fast besluten att göra sig själv till härskare över ett danskt-engelskt kungarike. Torstein vet att han förväntas kriga för den danska kungen och han vet att han är en efterlyst man med allt färre allierade

Jomsviking Kampen om Danelagen är den fjärde fristående delen i serien om Torstein, krigaren som en gång var träl. Här tas läsaren med till den dramatiska tiden då England härjades av en erövring som kom att förändra historien. Danskar slogs mot danskar, saxare mot saxare, i en strid där man inte alltid kunde lita på någon. Återigen tvingas Torstein kämpa för sitt liv.

Jomsviking-serien har översatts till många språk och gjort succé i Norge. De tidigare tre delarna utgavs på Lind & Co 2019, 2021 och 2022.

BJØRN ANDREAS BULL-HANSEN (f. 1972) debuterade som författare 1996 och är känd för sina gripande berättelser. Författaren driver också en populär Youtube-kanal tillägnad vikingakultur. Jomsviking - Kampen om Danelagen är den fjärde delen i Jomsviking-serien.

"Han är en mästare, och Kampen om Danelagen är ett praktverk till bok, en historia fylld av uppbrott och förluster, men också av kärlek, saknad, sorg och omtanke."
Fredriksstad Blad

"... fjärde boken om Torstein Herse håller samma höga nivå som de tidigare. [...] Det är en konst att skapa ett trovärdigt 'modernt' vikingaspråk, såsom det görs här."
Bok365
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jomsviking. Kampen om Danelagen
  2. +
  3. Jomsviking. Danahären

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jomsviking. Danahären av Bjørn Andreas Bull-Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jomsviking. Kampen om Danelagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiska
    Elisabeth Nilsson, 29 augusti 2023

    Otroliga bladvändare! om man gillar vikingatiden är dessa, denna serie, ett måste! Nu väntar jag bara på fortsättning! Hoppas det blir fler i serien!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bjørn Andreas Bull-Hansen