Fånga platsen : guide till Sveriges företagsamma historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2009-11-25
Upplaga
2
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
245 x 153 x 30 mm
Vikt
1230 g
SAB
Qb,Qz
ISBN
9789186203276

Fånga platsen : guide till Sveriges företagsamma historia

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-11-25
339
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fånga platsen skildrar över tusen platser runt om i Sverige som speglar vår ekonomiska historia från vikingatid till nutid. Till spännande beskrivningar av byggnader, miljöer och museer läggs porträtt av entreprenörer kvinnor och män, svenskfödda och invandrare. Här finns också en stor mängd bilder, fotografier, målningar och reklamtryck samt citat ur romaner och reseskildringar. Guidningen följer det svenska vattensystemet börjar vid Krokstrand i norra Bohuslän och följer sedan kusten till Haparanda, med avstickare upp längs vattendragen. Anders Johnson har varit chefredaktör DN och skrivit ett stort antal böcker om näringslivshistoria. Han har under flera år rest sammanlagt 8 000 mil (motsvarande två varv runt jorden) för att samla material till denna guidebok. Andra upplagan. Recensioner: "För ressugna som inte har möjligheter att förverkliga sin dröm om en riktig Sverigesemester - och förstås för dem som faktiskt ska resa i landet - rekommenderas den flerfaldigt prisbelönta guideboken 'Fånga platsen' En mer omfattande Sverige-guide är svårfunnen." Karina Sundkvist, Piteå-tidningen "Sokratespriset 2009 tilldelas Anders Johnson för epokgörande insatser för industrisamhällets kulturarv Genom hans bok Fånga platsen har Sverige fått ett standardverk, en stor, unik guide till hur orters identitet har formats i samspel mellan naturens förutsättningar och människors uppfinnings- och initiativrikedom." ur motiveringen till Sokratespriset 2009 "Fånga platsen är ett storverk som sprider ljus och värme i det ekonomiska vintermörkret." Per T. Ohlsson, Sydsvenskan "Sträckläsa en guidebok om Sverige? Ja, faktiskt. Fånga platsen är svår att lägga ifrån sig." Eva-Lena Ahlqvist, Dagens Industri "Det är en bok som med fördel kan läggas i bilens handskfack eller tas med på tågresan till olika platser runt om i Sverige." Anders Eklind, Arbetarbladet "Johnson är en formidabel faktasamlare med extra sinne för pikanta och extra lärorika detaljer, tillsammans tiotusentals uppgifter." Hans Lindblad, Gefle Dagblad "Förutom en bildningsresa också ett utmärkt underlag och lektyr inför sommarens bilsemester." Kulturnyheterna i SvT "Det finns guider till det mesta, men ingen har tidigare iklätt sig rollen som företagsamhetens Nils Holgersson." Claes Arvidsson, Svenska Dagbladet "Boken kan definitivt rekommenderas för bilande turister och är perfekt som uppslagsbok inom de flesta utbildningar där svensk företagshistoria belyses." Ewa Bergdahl, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fånga platsen : guide till Sveriges företagsamma historia
  2. +
  3. M Vägatlas Sverige 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt M Vägatlas Sverige 2024 (häftad).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fånga platsen : guide till Sveriges företagsamma historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Geografisk guide till Sveriges näringslivshistoria
    Anders Karpesjö, 19 augusti 2015

    Detta är en fantastisk encyklopedi och uppslagsbok om Sveriges näringslivshistoria. Upplagd med en spännande systematik utifrån landets älvar och sjöar. Jag saknar dock svenska orgeltillverkare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Johnson