Ormbäraren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2013-03-26
Upplaga
1
Förlag
MBM Förlag
Översättare
Mattis Huss
Originaltitel
Käärmeensyöjä
Medarbetare
Bäckström, Micael (form)
Dimensioner
230 x 165 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Ikz Pahkinen, Virpi
ISBN
9789186505271
Ormbäraren (inbunden)

Ormbäraren

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-03-26
249
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ormbäraren Kan levereras innan julafton
Ormbäraren är Virpi Pahkinens berättelse från ett passionerat dansarliv under de intensiva åren 2000-2007, med framträdanden i fler än 40 länder på fyra kontinenter. Under denna tid gick hon från rollen som Mjölkflickan i Spöksonaten till stora egna konstnärliga framgångar som solodansare och koreograf.

Med en helt egen röst och mångbottnad humor leder Pahkinen oss mot de urkällor som ger kraft till såväl det professionella livet som den sinnliga vällusten. Du är välkommen till en omtumlande kosmopolitisk exkursion i livsaptitens tecken.

Virpi Pahkinen växte upp i Jyväskylä i Finland och bor i Stockholm sedan tjugo år. Hon är en av Nordens mest namn kunniga samtida koreografer och solodansare och hennes koncentrerade solon med ett all deles eget formspråk har blivit ett begrepp.

Ormbäraren är hennes skönlitterära debut.

Under de första ögonblicken av ett nytt verk är jag skräckslagen som om jag aldrig tidigare hade skapat en enda rörelse. Jag nedstiger till källarvåningen dit dagsljuset aldrig når. Åter står jag tom i skenet av repetitionssalens glåmiga lysrör och luft som tuggats igenom ventilationssystemet. Men här bor också Det, på de smutsvita väggarna och den svarta plastmattan. Dansens ande manar till arbete! De dansembryon som mognat i den dunkla sysslolöshetens mull vill ut. Min kropp börjar växa i nya former och rörelsefraser snabbare än tanken mäktar med. Den välbevarade hemlighetens doft sprider sig längs mina armar. Nattens majestät har lämnat sitt visitkort. Jag klär av mig döden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ormbäraren
  2. +
  3. Järnnätter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järnnätter av Sirpa Kähkönen (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ormbäraren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Naken berättelse som kryper under skinnet på mig som...
    Majlis Glindsjö, 23 maj 2013

    Naken berättelse som kryper under skinnet på mig som läsare.. Helt unik och lite som Virpis danser; omöjliga att förstå, magiska att få vara med om.

Visa alla 1 recensioner