Och hjärtat slår (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2023-09-21
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Medarbetare
Bick, Laurenz (form)
Dimensioner
24 x 201 x 129 mm
Vikt
495 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789186905781

Och hjärtat slår

Inbunden,  Svenska, 2023-09-21
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Son följd av son har i många generationer brukat gården Ingvars i Hallands inland, släkte efter släkte. Men tiden efter andhttps://report.sdist.se/media/images/info-small.pngra världskriget sker stora förändringar genom jordbrukets tekniska, och samhällets sociala, förvandling. På Ingvars tvingas den unga kvinnan Tora ta över gården efter att hennes far Holger försvunnit till Amerika och hon också så fult har svikits av maken Erik som mystiskt försvinner. Tora får kämpa "som en hel karl" som folket i bygden säger, men driver gården framåt, får fler kor och finner till sist äkta kärlek. I nutid har Ingvars tagits över av Toras barnbarn Lisa, mjölkbonde, företagare och mamma, en fighter som tänker att kunde farmor så kan jag. En försommardag anländer Bill, Holgers amerikanska barnbarn, en krisande trumpetspelande man som vill hitta sig själv genom att hitta sina rötter.
Och hjärtat slår är en roman som handlar om människans bundenhet till naturen, om kors vishet, om att vara den som får skit under naglarna så att andra kan få mat och om hur många miljarder hjärtslag ett människoliv fyllt av hopp och längtan är.

"Kan du inte ställa frågor jag kan svara på, sa Ragnar lugnt. För vad slår hjärtat? För livet, antar jag. Det bara slår. För skratt och tårar, smärta och glädje, allt sådant som hör till att leva."
Boken är rak berättande prosa, samtidigt är den också komplex, vilket gör att många tankar väcks hos läsaren.

Ingrid Kampås är född i Halland, där alla hennes böcker utspelar sig. Hon debuterade som författare 2002 på Norstedts. Och hjärtat slår är hennes nionde roman. Förutom böcker skriver hon även noveller, essäer och artiklar, och hon har ett förflutet som sjuksköterska. Efter nästan tio år i tyska Lübeck bor hon nu åter i Halland.

På senare år har hon även översatt litteratur från tyska, bokmål och danska och skrivit filmmanus till en dramadokumentär. Hennes specialitet är att baka gammaldags veteflätor och det stora intresset är mysteriet människan.

Ingrids förra bok, I väntan på kometen, utsågs till årets bok i Hela Halland läser 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Och hjärtat slår
  2. +
  3. I väntan på kometen

De som köpt den här boken har ofta också köpt I väntan på kometen av Ingrid Kampås (kartonnage).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Kampås