Själens biologi och vår fria vilja (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Celanders förlag
ISBN
9789187393594
Själens biologi och vår fria vilja (e-bok)

Själens biologi och vår fria vilja E-bok

E-bok (Pdf),  Svenska, 2020-05-13
133
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad händer i vår hjärna när vi tänker, minns, blir förälskade, ledsna eller aggressiva, får ett kreativt ryck eller huden knottrar sig av musik? Den moderna hjärnforskningen lär oss allt mer om biologin bakom sådana fenomen och tvingar oss göra upp med tre seglivade missuppfattningar: att det skulle finnas motsatsförhållanden mellan kropp och själ, mellan förnuft och känsla och mellan arv och miljö.

Boken väjer inte för laddade frågor. Den visar hur människans hjärna påverkas av könshormoner redan under fosterutvecklingen, och vad det betyder för risken att få ett underliv som inte stämmer med ens könsidentitet. Boken förklarar varför människan behöver känslor för att fatta förnuftiga beslut. Och argumenterar för att människan har en fri vilja.

Röster om boken:

"... imponerad över hur ledigt författaren rör sig över gränserna mellan naturvetenskap och kultur- och samhällsvetenskap, och hur han belyser samspelet mellan biologi och kultur."
Kristiina Savin, fil dr och forskare i idé och lärdomshistoria, Lunds universitet.

"... den bok som hittills har saknats om hur mycket (eller litet) vårt mentala liv och vårt psyke styrs av vår biologiska natur. Det är en lättläst och jargongfri bok om själen - från nervcellernas biokemi till kärleken och estetiken - som är väl förankrad i den vetenskapliga litteraturen och rik på konkreta detaljer ..."

Thomas Söderqvist, professor em. i medicinhistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Brändén