Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Noveller från Novellix (del 31)
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2013-05-14
Förlag
Novellix
ISBN
9789187451164
Huset Ushers undergång (e-bok)

Huset Ushers undergång E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-05-14

Styckköp

15

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Edgar Allan Poe kallas inte sällan för skräckens mästare och i novellen Huset Ushers undergång, ett av 1800-talsförfattarens mest berömda verk, står det tydligt klart varför. Den skräckinjagande berättelsen om poeten Usher och hans hemsökta slott håller läsaren i ett klaustrofobiskt grepp redan från första stycket. I Poes prosa är varje ord noga avvägt, varenda detalj betydelsebärande och allt genomsyrat av en tryckande laddning.

Det är inte så att jag skyr faran som sådan - det som skrämmer mig är vad den till sist oundvikligen fram-kallar: - skräck. I detta modlösa och ömkliga tillstånd kommer, så känner jag det, förr eller senare den tidpunkt då jag måste överge både mitt liv och mitt förnuft i en kamp med skräcken, detta grymma tillstånd som fantasin målar upp.

Novellix ger ut noveller på ett nytt sätt: styckvis och i fickformat, både nyskrivet och klassiker. Läs mer på novellix.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Huset Ushers undergång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk gestaltning!
    En Bokresa, 11 november 2020

    Poe är en mästare på gestaltning och han är en fröjd att läsa. Amerikan, levde på 1800 talets början, skrev poesi, prosa med betoning på mystisk och ibland makabra berättelser (Den svarta katten). Husets Ushers undergång är bara 34 sidor lång men spännande rakt igen. Jag kan avslöja att jag tände mer ljus i huset efter jag läst den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Edgar Allan Poe