Berättelsen om Alice Hart (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2020-11-13
Förlag
Etta
Översättare
Jan Hultman, Annika H Löfvendahl
Originaltitel
The Lost Flowers of Alice Hart
Illustratör/Fotograf
Edith Rewa Barrett
Dimensioner
179 x 110 x 26 mm
Vikt
242 g
SAB
Hce
ISBN
9789187917967

Berättelsen om Alice Hart

(49 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-11-13
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Familjehemligheter och vildblommor bland Australiens storslagna landskap

Alice Hart är nio år gammal när hon blir föräldralös och måste flytta till sin farmor som hon aldrig har träffat. Hennes farmor June driver en blomsterodling och lär henne allt om Australiens inhemska vildblommor och varje blommas betydelse. Blomsterspråket blir ett sätt för Alice att uttrycka det hon inte klarar av att säga med ord.

Hon finner sig tillrätta hos June och de andra kvinnorna på blomsterodlingen, men blir under uppväxten allt mer frustrerad över hur lite hon vet om sin familjs förflutna. När Alice är i tjugoårsåldern får ett oväntat svek hennes tillvaro att rasa samman än en gång. Då ger hon sig av till centrala Australiens storslagna öken för att börja om på nytt och hitta sina egna vägar i livet. Hon tror att hon har funnit vad hon sökte efter när hon träffar en man och förälskar sig. Men vem är han egentligen?

Berättelsen om Alice Hart spänner över tjugo år och rör sig mellan sockerrörsfält vid kusten, blomfälten i inlandet och Australiens dramatiska ökenlandskap. Det är en berättelse om familjehemligheter, tragedi och svek. Men framför allt är det en berättelse om att hitta modet att ta kontroll över sin egen historia.

"Jag älskade denna modiga och vackra bok. Alice Hart har styrkan och magin hos en blommande australiensk vildblomma." Favel Parrett

"Ett fantasifullt konststycke som på ett vackert sätt väver samman teman som kärlek och förlust, våld och försoning, magi och berättande, alltsammans genomsyrat av den australiensiska bushens ödsliga och säregna skönhet." Weekly Times

Holly Ringland växte upp mitt i naturen i Australien och Nordamerika. Hon studerade kreativt skrivande vid University of Manchester i England och har sedan sin examen undervisat både universitetsstuderande och kvinnor i fängelse i kreativt skrivande. Berättelsen om Alice Hart är hennes debutroman och har sålts till över 28 länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Berättelsen om Alice Hart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande berättelse om Alice Hart
    Bokmalen, 14 mars 2021

    Den här boken tog ett tag att läsa. Stundtals var jag tvungen att vila lite från Alice Harts livsöde men det är samtidigt en väldigt fin berättelse om en stark, ung kvinna. Rekommenderas!

  2. Bok för alla sinnen
    Lisbeth Boström (Timrå), 30 december 2020

    Jag har blivit arg, skrattat, gråtit och "pratat" med Alice Hart! Älskar boken. Den ger så ofantligt mycket för själen. Dessutom är den så vansinnigt vacker med de underbara växtillustrationerna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Holly Ringland