Månens ljusa sida (persiska) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Persiska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2021-04-12
Förlag
nordienT
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
558 g
SAB
Hqca
ISBN
9789187921711
Månens ljusa sida (persiska) (häftad)

Månens ljusa sida (persiska)

Häftad Persiska, 2021-04-12
214
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bara några månader efter revolutionen 1979 inleder de nya makthavarna i Iran en hetsjakt på alla oppositionella grupper och oliktänkande människor.
Nasrin och Hamed som är politiskt aktiva inom vänstern blir tvungna att fly från sitt hus i Teheran. Med sig har de sitt lilla barn. Det unga paret får leva ett underjordiskt liv på landet i cirka två år innan de tvingas lämna landet. En resa i sig, över berg och dalar, i sju månader.
Livet på flykt kantas av äventyr, kärlek, politik, krig och vänskap. Det sätter djupa spår i deras relation och Nasrin upplever att hon har blivit en annan person.
Farideh M. Eblaghian föddes i staden Borujerd i västra Iran. Hon arbetade som grundskolelärare i Borujerd och Teheran i tio år och studerade persisk litteratur på universitetet i Teheran. Hon var politiskt aktiv och tvingades lämna Iran och anlände till Sverige 1983. Här i Sverige studerade Farideh M. Eblaghian pedagogik och är lärare i ämnet svenska samtidigt som hon fortsatt att odla och utöva sitt intresse för kultur, litteratur, sociala frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Månens ljusa sida (persiska)
  2. +
  3. Rubaiyat of Rumi (Selected Poems) (Persain/ Farsi Edition)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rubaiyat of Rumi (Selected Poems) (Persain/ Far... av Molana Jalaleddin Mohammad Balkhi Rumi (häftad).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »