Sven G Svenson : Historiker, bankman, författare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-09-11
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Åkesson, Carl (form) / Sundqvist, Karolina (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
438 g
SAB
Lz Svenson, Sven G.
ISBN
9789188193810
Sven G Svenson : Historiker, bankman, författare (inbunden)

Sven G Svenson : Historiker, bankman, författare

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2018-09-11
216
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sven G Svenson : Historiker, bankman, författare Kan levereras innan julafton
Då livet varit som bäst, har det möda och arbete varit. Lyckligtvis har livet inte alltid varit som bäst. Så sammanfattade Sven G Svenson Sven G kallad sitt liv. Han var forskaren och historikern som blev sparfrämjare och bankman och som därefter återgick till forskningen. Han var författaren som bland annat skrev mästerliga biografier och en detektivroman alla med anknytning till Uppsala. Under hela sitt liv var han omtalad, uppburen och beundrad han gjorde intryck och avtryck i alla sammanhang där han uppträdde. Han var en Homo ludens, en lekande människa, som blev stormästare i Juvenalorden och hederspresident i OD. Från forskarbordet på Carolina i Uppsala, där Sven G forskade om Gustav IV Adolfs utrikespolitik, gick han direkt till Sparfrämjandet som vd. Därefter blev han den obestridlige ledaren för sparbankernas snabba utveckling under 1960-talet.

Till hans ytterligare meriter hör bland annat tjugo år i DN:s styrelse, ordförande i Sveriges turistråd och preses i Kungliga Gustav Adolfs Akademien.

Ingvar Körberg, född 1927, är journalist och författare. Han har tidigare givit ut fyra böcker på Ekerlids förlag om sparbanksrörelsens idé och historia. Ingvar Körberg debuterade som författare 1965 och har skrivit ett flertal böcker på andra förlag, den senaste är Upptäck Nordens Arktis (2016). Han har tidigare skrivit två biografier, en om Karl XIV Johans finansminister Carl David Skogman (2009) och en om skeppsredaren Ronald Bergman (2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sven G Svenson : Historiker, bankman, författare
  2. +
  3. Cykla i motvind : en bankmans resa genom 1900-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cykla i motvind : en bankmans resa genom 1900-t... av Rune Barnéus (inbunden).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingvar Körberg