Skendöda (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Motståndstrilogin (del 2)
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2019-01-15
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
257 g
SAB
Hc
ISBN
9789188859457

Skendöda

(56 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-01-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Röster om Blodlokan:

Ruskigt spännande historia. Lotta Olsson, DN

En samtida bladvändare. Kulturnytt i P4

En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig en blandning av Millennium-trilogin, Klas Östergrens Gentlemen, Kafka och Hitchcock. Damernas VärldVad är du villig att betala för makten över ditt eget liv?

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.

Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?

I Motståndstrilogin skildrar Louise Boije af Gennäs den lilla människans kamp mot makten. Det är en nervkittlande lek mellan verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar och där sanningen kan komma att förändra allt. Del 1, Blodlokan, utkom i januari 2018, och del 3, Verkanseld, kommer i maj 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skendöda
 2. +
 3. Verkanseld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verkanseld av Louise Boije Af Gennäs (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Skendöda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk samanställning av ett korrumperat land!
  Lars Pettersson (Timrå), 6 maj 2022

  Trilogin tar upp korruption och hur makten sopar obehagliga händelser under mattan.
  För att fästa läsarnas uppmärksamhet på vad som faktiskt hänt och fortfarande händer i Sverige, spinner hon en intrig om en ung begåvad kvinnas yrkeskarriär.
  Trilogins enda svaghet som dock är förlåtlig, är att huvudpersonen tycks ha svårt att lära av vad som hela tiden drabbar henne.

 2. Jättebra bok
  Ewa , 23 februari 2021

  Tyckte mycket om första delen Blodlokan. Del 2 är minst lika bra. Spännande och välskriven, Louise Boije levererar som vanligt. Ser fram emot del 3.

 3. Direkt dålig trilogi.
  Ville, 21 december 2020

  Har nu läst all böckerna i trilogin. Förstår inte att så många har talat väl om dessa böcker. Kommer i fortsättningen att lägga mina pengar på andra och bättre författare.

 4. Rekommenderas!
  Karin Hallquist, 21 september 2020

  Sättet att väva in nutidshistoria med fiktion är fantastiskt! Du är där och då och får se Sverige med andra ögon. Välskriven och spännande rakt igenom.

 5. Orealistisk så man tröttnar
  Anni, 22 juli 2019

  Om jag var besviken på första delen i denna trilogi, så är det inget emot vad jag är på denna. Jag tappar intresset av att läsa om den ena bestialiska avrättningen efter den andra. När person efter person mördas så vad finns kvar att läsa om? Författarinnan har bemödat sig om att väva in en massa tidningsnotiser i handlingen. Jag försökte läsa dessa i Blodlokan, men i Skendöda, bläddrar jag bara förbi. Tanken slår mig att det kanske är att väcka intresse för dessa som är Louise Boije af Gennäs' motiv. Vad skulle det annars kunna vara?

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs