Europa Pandemus (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2019-07-17
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789188945389
Europa Pandemus (pocket)

Europa Pandemus

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2019-07-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En fredagsnatt i maj slocknar plötsligt all kommunikation mellan Spanien och omvärlden efter rapporter om en serie attacker som verkar kopplade till varandra. I Spanien vaknar folket upp till en levande mardröm när det visar sig att en livsfarlig smitta, som gör folk aggressiva och okontrollerbara, börjat spridas som en löpeld.

När nyheter om katastrofen når ut gör grannländerna vad de kan för att försöka hindra smittan från att spridas över gränserna, men hur kontrollerar man horder av flyende människor? Vad händer när samhället kollapsar? Vad är människor villiga att göra för att rädda sig själva?

I Europa Pandemus får vi följa en kamp för överlevnad i en värld som plötsligt kastats in i ofattbart kaos. En värld där det står klart att hotet inte enbart utgörs av de smittade
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Europa Pandemus
 2. +
 3. Bekännelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bekännelsen av Jo Spain (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Europa Pandemus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mörk dystopi - bladvändare
  Snezana Lindskog, 19 augusti 2020

  Jag kan riktigt känna det dystopiska och mörka förfallet i Europa Pandemus. Peter Westberg lyckas med både detta och att lyfta karaktärernas omtumlande känslor som uppstår i tumultet när vetskapen om deras existens är hotad. Tanken på att man reagerar på olika sätt i sådana situationer och att olika grupperingar bildas för överlevnad genom att vi som människor har olika värderingar i livet är väl representerad i romanen. Men det som tydligast lyfts är människans humanistiska natur som värnar ... Läs hela recensionen

 2. Spänning på hög nivå
  Stinas_boksida, 18 augusti 2020

  Spanien drabbas helt plötsligt av en smitta som snabbt sprider sig vidare ut i Europa. De som blir smittade blir efter ett tag aggressiva, och ger sig på andra människor. De sliter loss köttstycken som de äter. De är ute efter alla de ser. De friska kämpar för sin överlevnad.

  Vi får följa Marta i Spanien, och Georg i Stockholm. Det är två olika berättelser med några månaders skillnad, men som binds ihop i slutet.

  Wow, vilken bok. Den fångade mig direkt. Spänning direkt från ... Läs hela recensionen

 3. En blandning av medmänsklighet o blodigt vansinne!
  Boktanten, 1 april 2020

  Detta är min andra dystopi någonsin och jag måste medge att det är något som drar med denna typen av böcker. Om jag sen har haft tur och fått tag på två ovanligt bra, det vet jag inte. Dock tror jag mig ha konstaterat att det är bättre med böcker än med film. Även om det är väldigt blodigt och slafsigt med köttslamsor och benpipor så känns det inte lika överdrivet i en bok som i en film.

  Här får vi följa två olika berättelser, två olika tidslinjer som på något sätt får ett sammanhang... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Peter Westberg