Vintergatan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2019-12-17
Förlag
Vulkan
SAB
Hc.016
ISBN
9789189059870
Vintergatan (pocket)

Vintergatan

(2 röster)
Pocket Svenska, 2019-12-17
169
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En bebis lämnas kvar på tåget. Ett äktenskaps smärtsamma hemligheter kommer i dagen. En kvinna försvinner spårlöst på en skärgårdsö. Vanliga människor, som du och jag, drabbas av oväntade händelser mitt i den annars så förutsägbara vardagen.
Framtida tidsresor görs bakåt i tiden för att förhindra en miljökatastrof av oöverblickbara mått. En förtvivlad pappa vill ge sin son möjlighet att upp leva sådant som inte kan upplevas i en konstgjord värld. En teknikutveckling sker som kraftigt påverkar fördelningen mellan närande och tärande. Och vad händer när man inte längre behövs?
De verklighetsnära och samtidigt fantasieggande novel-lerna i den här samlingen väcker såväl empati som sympati för de skildrade karaktärerna. Tragikomiska inslag blandas med allvarsamma omvärldsbetraktelser. Skrattet fastnar i halsen när igenkänningsfaktorer från ekorrhjulets stressiga vardag kryper nästan lite för nära. För det skulle kunna handla om vem som helst.
Vintergatans starka och stundtals smärtsamma berättelser utmanar oss att stanna upp och reflektera över våra liv och konsekvenserna av våra val. För oss som individer, men också på ett samhälleligt plan.
Detta är författarens första utgivning. Hans förmåga att gå nära smärtsamma händelser hos sina karaktärer, stanna upp och vara med dem i stunden, gör denna novellsamling naken och stark.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vintergatan
  2. +
  3. Oavsiktligt : om att läsa och skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oavsiktligt : om att läsa och skriva av Karl Ove Knausgård (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vintergatan