Bröst och ägg : en sommarberättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
519
Utgivningsdatum
2022-11-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Yukiko Duke
Medarbetare
Nycander, Olga (form)
Dimensioner
206 x 141 x 34 mm
Vikt
662 g
SAB
Hce
ISBN
9789189175181

Bröst och ägg : en sommarberättelse

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-11-15
271
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad är det med kvinnorna i familjen Natsume? Varför vill Makiko operera brösten? Varför har hennes tonårsdotter Midoriko slutat prata? Och varför har Natsuko börjat fundera på att skaffa barn på egen hand?

Mieko Kawakamis roman Bröst och ägg är den aspirerande författaren Natsuko Natsumes berättelse om sig själv, sin syster och sin systerdotter, som alla tre försöker hitta ett sätt att vara kvinna i det moderna, urbana Japan.

"Jag kommer aldrig att glömma hur paff jag blev när jag läste den här romanen första gången. Den är hisnande."
Haruki Murakami

Mieko Kawakami (född 1976 i Osaka) debuterade som poet 2006, men var redan då känd popsångerska och bloggare i Japan. Idag är hon en högt ansedd och bästsäljande författare, belönad med flera av landets största litteraturpriser. Bröst och ägg provocerade det konservativa Japan med sin öppenhet kring den kvinnliga kroppen, men gjorde samtidigt Mieko Kawakami till en ikon i de yngre generationerna. Under de senaste åren har hon också blivit ett internationellt fenomen som översätts världen över.

Yukiko Duke är journalist, författare och över sättare. Hon har översatt en lång rad japanska författare, däribland Haruki Murakami och Kenzaburo Oe.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bröst och ägg : en sommarberättelse
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bröst och ägg : en sommarberättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är skapsynt, sinnligt och svårfångat
  @carolinesbokhylla, 11 december 2022

  Bröst och ägg är en roman där känslorna störtdyker och tankarna tumlar runt. Med kapitelrubriker som God jul, Små blomstertuvor och En komplicerad order förmår författaren få fatt i ett nytt perspektiv på och från det moderna Japan samtidigt som hon i samma stund också skildrar gapet mellan det som varit och det som är. Författarens stilistik slår an något inuti läsaren och hennes klara röst skärskådar kulturens bärighet på vår tid som är nu. Och översättningen är fantastisk!

  Det är ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mieko Kawakami