Hem till Niemis (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2021-10-05
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
210 x 148 x 25 mm
Vikt
458 g
SAB
Hc
ISBN
9789189205192
Hem till Niemis (inbunden)

Hem till Niemis

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-10-05
206
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
HELSINGFORS SKÄRGÅRD DEN 28 JUNI 1914. Gerda är på sommarnöje tillsammans med sina två döttrar när hennes man Oskar ringer från hemmet i Vasa.»Kriget bryter ut snart, du måste åka hem till Niemis. Det är bråttom. Gränsen till Sverige stängs om tre dagar.«I all hast lämnar de sommarön och påbörjar den långa resan till Niemis, Oskars föräldragård i svenska Tornedalen.I Helsingfors hamn trängs ryska krigsfartyg. På järnvägsstatio nen vimlar resenärer och ryska soldater. Biljetterna till Torneå är slut, men Gerda lyckas muta till sig platser i en godsvagn.
Resan till Torneå är en resa genom Gerdas förflutna: En släktsaga som handlar om fasta släktband, starka kvinnor i en mansdominerad värld, kärlek, otrohet, besvikelser och oro för framtiden. Kommer storhertigdömet Finland att helt införlivas med Ryssland? Har Oskar och sönerna lyckats fly till Sverige, eller har de tillfångatagits? Måste familjen lämna hemmet i Vasa och flytta till Niemis som hon hoppades att hon hade lämnat för gott?
Annette von Sydow är jurist. Hon har under sitt verksamma liv varit åklagare. Under de tio sista åren före pensioneringen har hon arbetat för EU och Europarådet med straffrättsliga frågor i bland annat Nederländerna, Albanien, Georgien och Pakistan.När hon efter pensioneringen läste en samling släktbrev inspirerades hon att skriva om sin farmor och farfar och deras familjer och gick två skrivarkurser vid Folkuniversitetet. Hem till Niemis är hennes debutbok och hon arbetar nu med en fortsättning.

»Författaren målar upp inlevelsefulla scener och karaktärer i tidstypiska miljöer och väver skickligt in tidsmarkörer såsom mordet på guvernör Bobrikov. En läsvärd släktsaga om relationer mellan människor och grannländer under en historiskt intressant epok. En bra bok speciellt för historieintresserade läsare.« / Monica Wiksten Gideonsson, BTJ

»En fascinerande debutroman« /Hans Olov Ohlson, NSD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hem till Niemis
  2. +
  3. Där kräftorna sjunger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där kräftorna sjunger av Delia Owens (pocket).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hem till Niemis. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant halvdokumentärt.
    wgusa, 19 oktober 2021

    Berör min hemtrakt och personer jag kände till.Författaren har gjort en grundlig förstudie till spännande berättelse om Gerda och hennes under en epok där Finland släpper dom ryska bojorna.

Visa alla 1 recensioner