Den som griper till våld... (inbunden) Den som griper till våld...
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vemdalsmorden (del 2)
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2021-09-09
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
210 x 134 x 25 mm
Vikt
530 g
SAB
Hc
ISBN
9789189205253
Den som griper till våld... (inbunden)

Den som griper till våld...

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-09-09
119 229 Du sparar 110 kr!
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Stina rycker till och hjärtat börjar bulta när hon hör ljud i snön av någon som närmar sig skjulet. Instinktivt vänder hon sig om, men ser ingen. Hon lyssnar. Stegen har tystnat, det enda hon hör är ett tungt flåsande. Hon trevar efter mobilen. Jävlar ... kvar i bilen. Varför åkte jag hit ensam och obeväpnad?«Den som griper till våld ... är den andra boken i serien om Vemdalsmorden. Henning och Kaj plågas av att fallet med styckmorden inte lösts. Henning återupplever i sina mardrömmar skräcken då han höll på att bli styckmörderskans tredje offer. Skrivlusten har försvunnit och han har isolerat sig mer och mer. Hans barndomsvän Kaj, numera pensionerad polis, har grottat ner sig i tankar om varför han inte lyckades lösa fallet.När det omstridda kommunalrådet Gustaf Marklund presenterar planer på ytterligare en exploatering av skidområdet splittrar det byborna och leder till mord. Kajs efterträdare Stina blir utredningsansvarig och Kaj och Henning blir på olika sätt involverade i en rad spännande händelser som får ett oväntat slut.

Författarparet Eriksson & Mann är bosatta i Stockholm sedan många år, men har båda starka norrländska rötter. Under deras många vistelser i Vemdalen växte idén till serien om Vemdalsmorden fram, och numera satsar de helhjärtat på skrivandet. Den som griper till våld ... är deras andra bok i serien om Vemdalsmorden.Catharina Mann är socionom och har jobbat som ledare och strateg inom offentlig förvaltning. Hon har ofta fått vara ett stöd för människor som hamnat i en ohållbar livssituation, vilket gett henne kunskap om livets glädjeämnen och förgänglighet.Hon har följt Vemdalens utvecklingen från fjällby till skidort på nära håll. Som liten flicka hörde hon många historier om folk som sett både tomtar och troll. Och om kvinnor med synsk förmåga, vars åsikter man skulle ta på stort allvar.Sture Eriksson har arbetat inom idrottsrörelsen i många år. Han har upplevt maktspel och intriger, men också hur idrotten fostrat och utvecklat ungdomar till såväl goda samhällsmedborgare som världsstjärnor. Länge närde han en dröm om att skriva. Den förverkligades när han och Catharina gav ut debutboken Den som ruvar på hämnd ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den som griper till våld...
  2. +
  3. De som smider onda planer ...

De som köpt den här boken har ofta också köpt De som smider onda planer ... av Sture Eriksson, Catharina Mann (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna