Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2022-09-22
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
17 x 198 x 131 mm
Vikt
235 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189484320

Urskog

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-09-22
217
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hösten, år 1931. Den ekonomiska krisen som råder i landet har drivit föräldrarna Knut och Elise till ruinens brant. Snart står de hemlösa och till råga på allt har de precis fått sitt andra barn. Med stort vemod ser Knut inget annat alternativ än att ta med sig familjen till sitt barndomshem i Åkersberga: platsen han svurit på att aldrig återvända till.

Där, på en enslig gård vid skogens rand, lever Knuts pappa ensam och brukar jorden efter bästa förmåga. Den stillsamma gården bär emellertid på ett tragiskt förflutet med mörka hemligheter. Det dröjer inte länge innan märkliga, för att inte säga obehagliga saker börjar äga rum. Kulmen nås en morgon när deras nyfödde son är försvunnen. Men något otäckt har lämnats i utbyte. Knuts pappa, Nils, vet mer än de andra: nämligen var barnet går att hitta. Om han fortfarande lever.

Verkligheten omkullkastas av det osannolika, samtidigt som en hemlighetsfull familjetragedi nystas upp. "Urskog" är en blodisande berättelse om vidskepelse och en familjs hjärtskärande förtvivlan i sökandet efter sitt försvunna barn. Det är en skildring av kraften i såväl hat som kärlek, tillika de fruktansvärda beslut som de båda kan leda till när vi är desperata. Under den regntunga himlen och höstskogens dunkla sceneri rör sig denna våldsamma och pulshöjande berättelse steg för steg mot en ytterst brutal upplösning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Urskog
 2. +
 3. De levande döda

De som köpt den här boken har ofta också köpt De levande döda av Gunilla Jonsson, Michael Petersén (inbunden).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Urskog. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörk, våldsam och skräckblandad bladvändare
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Urskog andas melankoliskt mörker, fruktan och hemligheter som döljer sig långt in i skogen gömd från det mänskliga ögat. Under den regntunga himlen och höstdunkla scenerier rör sig den pulshöjande berättelsen framåt när gammal svensk folktro blandas med kraften i såväl hat som kärlek, tillika de fruktansvärda beslut som de båda kan leda till när vi är desperata.

  Urskog är ett måste för skräckfantaster och alla andra med, varför inte dissa netflix och högläsa tillsammans i höstmörkret... Läs hela recensionen

 2. Läskig
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 29 september 2022

  Vilken debut!. Jag fick kalla kårar ju längre jag kom in i handlingen. En väldigt spännande historia om vidskepelse och familjens hemlighet

Visa alla 2 recensioner