Huset vid världens ände (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2023-09-14
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
20 x 197 x 125 mm
ISBN
9789189825451
Huset vid världens ände (häftad)

Huset vid världens ände

Häftad,  Svenska, 2023-09-14
263
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lisa, som är sjukskriven och i sorg efter att hennes man Gustav hastigt har lämnat henne, får oväntat ärva ett hus på den lilla kanariska ön El Hierro. Det blir starten på ett äventyr som innehåller nya vänner, ny kultur och en nyvunnen trygghet i att kunna sörja och börja leva samtidigt.

Där finns Mia som ger tillbaka färgen i Lisas liv, där finns Juan som får livet att växa och där finns Luca som hjälper henne att hitta fram till bortglömda känslor.

Huset vid världens ände är en relationsroman som utspelar sig på El Hierro, en av de minsta och mest okända kanariska öarna med storslagen och dramatisk natur, mitt i Atlanten. Den handlar om människor som på olika vis förs samman och lär känna varandra, hur de tar vara på varandras olikheter och hjälper varandra att hitta nya vägar.

De trevande försök till närhet och kärlek som utspelas mellan några av karaktärerna är så otroligt fint och ömsint beskrivna. Det är uppenbart i dessa stycken att det inte är mängden ord som är avgörande, men däremot vilka ord. Det uttrycks så stora känslor med några få träffsäkra ord så att jag blir alldeles rörd.

Anders Ehrnborn, redaktör

Sofi Lundvall har skrivit i hela sitt liv och gått olika skrivutbildningar både i Sverige och utomlands. Hennes skrivande har rört sig mellan poesi, kåserier, noveller, artiklar och bloggar. Det här är första gången hon har skrivit en roman. Hon har skrivit den tillsammans med sin man Tomas, som hon har levt tillsammans med i 35 år.

Tomas Gunnarsson gillade att skriva och gick Tollare folkhögskolas medieutbildning i slutet av 80-talet. Därefter har livet mest bestått av kärlek, familj, jobb, resor ... och väldigt lite skrivande. Men nu har han tack vare sin älskade hustru hittat tillbaka till sitt 20-åriga jag som tyckte om att skriva.
Idén om att skriva ihop formades första gången de var tjänstlediga båda två för att prova på att leva i sitt lilla stenhus uppe i en bergsby på den kanariska ön El Hierro.
Det är också där handlingen i denna relationsroman utspelar sig. Huset vid världens ände ligger i denna lilla bergsby som även i verkligheten heter El Pinar.
Förutom skrivprojektet har Sofi och Tomas fyra barn tillsammans och bor i en liten ort som heter Vällnora bruk, några kilometer utanför Knutby.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Huset vid världens ände
  2. +
  3. En olycka händer så lätt!

De som köpt den här boken har ofta också köpt En olycka händer så lätt! av Susanne Wallin (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna