Den detroniserade prinsen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2013-05-13
Upplaga
1
Förlag
Gavrilo förlag
Översättare
Djordje Zarkovic, Eva M Ålander
Originaltitel
El príncipe destronado
Dimensioner
190 x 130 x 15 mm
Vikt
225 g
SAB
Hce
ISBN
9789197359085

Den detroniserade prinsen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-05-13
166
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den detroniserade prinsen är en skimrande pärla i den spanska litteraturen. Miguel Delibes tecknar ett träffsäkert porträtt - från knähöjd - av en välbeställd familj i Francos Spanien på sextiotalet. Treårige Quicos lillasyster har tagit hans plats som familjens minsting, och under en hel dag följer vi hans många, ständiga och oemotståndliga tilltag för att fånga allas uppmärksamhet.

"? en ömsint och inkännande skildring av ett litet barns vidöppna möte med tillvarons och vuxenvärldens fullständiga oberäknelighet - Delibes avlyssnar med absolut gehör vuxenvärldens ängslan och olater - Där finns också en dos välavvägd humor; ett stilla leende som beledsagar iakttagelserna av den aningslösa brutalitet som vi människor, lite tankspritt och omedvetet dagligen gör oss skyldiga till - Det är en berättelse att bli lycklig av, på ett stilla och alldeles hjärtskärande vis." Norrköpings Tidningar

Quico är omgiven av syskon, föräldrar, hembiträden, fastrar och fästmän, och utanför lägenheten finns staden, kriget i Afrika, världen. Genom Quicos alla charmiga infall löper ett stråk av sorg och vanmakt i denna ögonblicksbild av barndomen och spanskt vardagsliv. Fast när Quico kommit i säng och äntligen somnar klockan tio önskar man att man fick fortsätta att följa honom även nästa dag, och nästa igen.

Miguel Delibes är en av Spaniens stora moderna författare. Han är känd för sina inkännande, nakna beskrivningar av den spanska landsbygden och av det spanska efterkrigssamhällets ytlighet och hyckleri. Han skrev tjugoen romaner och har fått många utmärkelser, bl a Cervantespriset, den spansktalande världens största litterära utmärkelse för ett helt författarskap, och han var länge en av Spaniens främsta kandidater till Nobelpriset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den detroniserade prinsen
  2. +
  3. Osäkerhetsprincipen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osäkerhetsprincipen av Abdellatif Laâbi (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den detroniserade prinsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vuxenbok om hur det är att få ett syskon.

    Boken beskriver på ett underbart sätt hur livet tar en drastisk vändning när den lille älskade pojken får en lillasyster. Från att ha varit i centrum blir han "bara en i syskonskaran". Helt underbar läsning.
    Rekommenderas varmt till alla som väntar tillökning och redan har en liten prins eller princessa hemma.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Miguel Delibes