Den detroniserade prinsen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2013-05-13
Upplaga
1
Förlag
Gavrilo förlag
Översättare
Djordje Zarkovic, Eva M Ålander
Originaltitel
El príncipe destronado
Dimensioner
190 x 130 x 15 mm
Vikt
225 g
SAB
Hce
ISBN
9789197359085
Den detroniserade prinsen (häftad)

Den detroniserade prinsen

Häftad Svenska, 2013-05-13
170
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den detroniserade prinsen är en skimrande pärla i den spanska litteraturen. Miguel Delibes tecknar ett träffsäkert porträtt - från knähöjd - av en välbeställd familj i Francos Spanien på sextiotalet. Treårige Quicos lillasyster har tagit hans plats som familjens minsting, och under en hel dag följer vi hans många, ständiga och oemotståndliga tilltag för att fånga allas uppmärksamhet.

"? en ömsint och inkännande skildring av ett litet barns vidöppna möte med tillvarons och vuxenvärldens fullständiga oberäknelighet - Delibes avlyssnar med absolut gehör vuxenvärldens ängslan och olater - Där finns också en dos välavvägd humor; ett stilla leende som beledsagar iakttagelserna av den aningslösa brutalitet som vi människor, lite tankspritt och omedvetet dagligen gör oss skyldiga till - Det är en berättelse att bli lycklig av, på ett stilla och alldeles hjärtskärande vis." Norrköpings Tidningar

Quico är omgiven av syskon, föräldrar, hembiträden, fastrar och fästmän, och utanför lägenheten finns staden, kriget i Afrika, världen. Genom Quicos alla charmiga infall löper ett stråk av sorg och vanmakt i denna ögonblicksbild av barndomen och spanskt vardagsliv. Fast när Quico kommit i säng och äntligen somnar klockan tio önskar man att man fick fortsätta att följa honom även nästa dag, och nästa igen.

Miguel Delibes är en av Spaniens stora moderna författare. Han är känd för sina inkännande, nakna beskrivningar av den spanska landsbygden och av det spanska efterkrigssamhällets ytlighet och hyckleri. Han skrev tjugoen romaner och har fått många utmärkelser, bl a Cervantespriset, den spansktalande världens största litterära utmärkelse för ett helt författarskap, och han var länge en av Spaniens främsta kandidater till Nobelpriset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den detroniserade prinsen
  2. +
  3. Adjö cowboy

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adjö cowboy av Olja Savicevic (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den detroniserade prinsen