Pilion : drömmen om Julia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
701
Utgivningsdatum
2014-09-25
Förlag
Trolltrumma
Medarbetare
Holmström, Andreas (red.) / Andréasson, Daniel (form)
SAB
Hc
ISBN
9789197996853
Pilion : drömmen om Julia (häftad)

Pilion : drömmen om Julia

Häftad Svenska, 2014-09-25
327
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Där fanns träd som säkert var tusen år gamla. Dessa måste jag verkligen se; olivträdens groteska växt hade alltid eggat min fantasi. En del träd såg ut som sträckte de sina krokiga grenar mot himlen i förtvivlan. Dessutom påminde de på något vis om min barndoms pilar ute på den skånska slätten; till och med bladen hade samma silverfärg. (ur Pilion)

Bondsonen Sten från Skåne reser strax före andra världskriget till Pilion i Grekland, dragen av det framtida yrket som trädgårdsmästare - och av drömmar om skönhetens gudinna. Eller finns hon även i verkligheten? För snart träffar Sten henne - den undersköna Julia; och också hennes lika vackra kusin, Helena. Och då är Sten insnärjd i en komplex ménage à trois, som tar honom genom ett krigsstukat Greklands topografi och historia, med vindlingar ända ner till antiken.

Jörgen Salmose berättar en böljande odyssé genom 1900-talets Europa, där kärlekens mirakel står som ett grandiost hopp mitt i kaos.

"Hon darrade lätt i kroppen och upprepade orden: "Endast döden kan ändra på vara öden nu." Jag drog henne intill mig, kysste henne och smekte hennes nakna rygg. 'Vi ska inte tänka på döden nu! Vi är så unga; den ligger långt fram i tiden, älskade.'" (ur Pilion)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pilion : drömmen om Julia
 2. +
 3. Den gråtande bagaren och andra rapsoider 1952-1978

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gråtande bagaren och andra rapsoider 1952-1978 av Jörgen Salmose (häftad).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jörgen Salmose

 • Ön utan namn

  Jörgen Salmose

  "Ön utan namn" är Jörgen Salmoses nya spännande reseroman om änkemannen Lars Berg som tillsammans med svågern Rolf ger sig ut på en världsomsegling. I 58 täta kapitel berättas en vådlig historia med pirater, skeppsbrott, ond bråd död och...

 • Den gråtande bagaren och andra rapsoider 1952-1978

  Jörgen Salmose

  I uppföljaren av Jörgen Salmoses bok Rendezvous i Hagstad får vi än en gång stifta bekantskap med hans alldeles egna berättarstil, de så kallade rapsoiderna. Dessa självbiografiska berättelser och anekdoter kombinerar stunder ur Jörgen och hans fa...