När månen glömde (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2019-04-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mirando
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Originaltitel
The Moon Forgets
Medarbetare
Franke, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Jimmy Liao
Dimensioner
210 x 180 x 20 mm
Vikt
454 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198330380
När månen glömde (inbunden)

När månen glömde

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-04-02
159
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När månen glömde Kan levereras innan julafton
Månen är borta! Människorna ser upp mot den kolsvarta himlen och undrar oroligt vad som kan ha hänt. Varken kungen eller de lärda vetenskapsmännen kan förstå. Men som tur är kommer de på en lösning ändå: de låter tillverka tusentals konstgjorda månar, som lyser minst lika vackert som den riktiga! Alla blir glada igen och saknaden efter den riktiga månens ljus glöms bort. Det finns bara en enda människa en ganska liten och ensam pojke som vet varför månen inte längre lyser.

Han vet att den störtat ner från himlen och alldeles glömt bort varför den finns. Pojken råkar nämligen hitta den när han leker för sig själv i gräset en solig sommardag. Då är den nedstörtade månen så sorgligt blek och liten, så nära att helt försvinna, att han bestämmer sig för att genast ta hem den till sig. Kanske han kan rädda den?

Hos pojken får den pyttelilla himlakroppen långsamt tillbaka sina krafter. Den blir större och större för varje dag och börjar sväva beskyddande över den sovande pojken om nätterna. Ett starkt vänskapsband mellan pojken och månen växer fram och till sist är månen så stor att den knappt får plats i huset.

i världen utanför börjar samtidigt alltfler märkliga saker hända. Människorna har tröttnat på de vackra, konstgjorda månarna. Vattnet i floderna har stillnat och från träden faller döda löv i jätte högar. Det händer också att snöflingor fyller luften mitt i sommaren. Och underliga nattmonster stryker omkring längs stor städernas skumma bakgator. När pojkrummet inte längre rymmer månen, ger de två vännerna sig iväg på en hisnande vandring i mörkret. Den natten återfår månen äntligen sitt minne!

- - -

Jimmy Liao är en mångfaldigt pris belönad bilderboksskapare från Taiwan. Han har skapat ett femtiotal bilderböcker och är numera närmast kultförklarad i sitt hemland. Jimmy Liao är nominerad till Almapriset (Astrid Lindgren Memorial Award). När månen glömde är en av Jimmy Liaos mest älskade berättelser. Boken, som utkom 1999, har sålts i mycket stora upplagor och översatts till ett flertal språk (engelska, spanska, franska, italienska, koreanska, kinesiska m.fl.).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När månen glömde
  2. +
  3. Skogens hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogens hemligheter av Jimmy Liao (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När månen glömde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Magiska bilder
    Emily, 2 december 2020

    En historia om ensamhet och osynlighet i en värld som kan kännas kall, berättad med många och fantasifulla bilder. En berättelse som tar oväntade vändningar, och är mångbottnad. Tilltalar både 1,5-åringen och 4-åringen med sina många vackra bilder. Även fin för vuxna som försöker sätta ihop pusslet kring symboliken och vad som verkligen har hänt. Översättningarna är något styltiga och högtravande emellanåt, men det gör inte så mycket.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jimmy Liao