Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Serie
Lughati serie (del 7)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2022-07-24
Upplaga
1
Förlag
Mitt modersmål Centrum/Nawras Publishing
SAB
Fsg
ISBN
9789198484274

Lughati Al-arabyya 6

Häftad,  Arabiska, 2022-07-24
270
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Loughati Al-arabyya Serie
Serien består av 6 böcker som anpassar för undervisning i svenska skolor. Den passar dig som vill arbeta med språket i meningsfulla sammanhang samt lära material med pedagogiska planeringar. Texterna är religion och politisk fria. Innehållet utgår från Lgr 11 /22 och det finns möjligheter att kombinera boken med digitala komponenter. Texterna utgår från elevens vardagliga miljö i Sverige.
Författaren Ibrahim Jasem har lång erfarenhet både som lärare och läromedelsförfattare.

Loughati Al-arabyya (nybörjare F-1):
Nybörjare material i arabiska som modersmål. Med den nya och tydliga strukturen lär sig eleverna arabiska bokstäver. Boken inriktar sig på eleverna som börjar lära sig arabiska bokstäver. Boken presentera bokstäver med kombination bild. Boken har väldigt varierat övningar till varje bokstav. Den fyller ett viktigt behov i arabiska ämnen.

Loughati Al-arabyya (1):
Eleverna arbetar med arabiska bokstäver och bokstaven position i ordet. Alfabetet presenteras i kombinations med bilder. Boken börjar presenta bokstaven själv och hur eleven skriver det, sedan presenterar bokstaven i orden i början, i mitten, i slutet. Till varje bokstav varierade övningar och en text som kopplat till bokstaven.

Loughati Al-arabyya (2):
För eleverna som kan läsa enkla texter och korta meningar. Boken börjar presenta bokstaven i texten och hur eleven skriver den uttala bokstaven med arabiska têken ( ). Till varje text varierat övningar. Textbearbetning eleverna arbeta med begrepp som berättande text, muntlig berättande, olika övningar till varje text.

Loughati Al-arabyya (3):
Boken består av 6 kapitel. Varje kapital finns det 4 texter och en text som är hörförståelsetext med uppgifter till. Skrivövningar utifrån olika text typer, muntlig berättande och språkbruk. Grammatik övningar till varje kapitel. Boken innehåller också övningar för skrivstil samt diktamen. Vid slutet av varje kapitel finns det bedömning som läraren kan se hur mycket eleven har utvecklats under den här kapitlen samt eleven ser själv den och antecknar vilka punkter som ska jobba med till nästa kapitel.

Loughati Al-arabyya (4):
Boken består av 4 kapitel. Varje kapitel finns det 4 texter och en dikt på slutet som kopplat till kapitlens tema. Skrivövningar utifrån olika text typer, muntlig berättande och språkbruk. Grammatik övningar till varje kapitel. Boken innehåller också övningar för skrivstil samt diktamen. Vid slutet av varje kapitel finns det bedömning som läraren kan se hur mycket eleven har utvecklats under den här kapitlen samt eleven ser själv den och antecknar vilka punkter som ska jobba med till nästa kapitel. Boken utökar elevens förmåga att utveckla sitt språk.

Loughati Al-arabyya (5):
Boken består av 6 kapitel. Varje Kapitel börjar med mål /planering och slutar med bedömning. Varje kapitel finns det 4 texter och en dikt på slutet som kopplat till kapitlens tema. Skrivövningar utifrån olika text typer, muntlig berättande och språkbruk. Grammatik övningar till varje kapitel. Boken innehåller också olika nivåer av övningar . Vid slutet av varje kapitel finns det bedömning som läraren kan se hur mycket eleven har utvecklats under den här kapitlen samt eleven ser själv den och antecknar vilka punkter som ska jobba med till nästa kapitel. Boken utökar elevens förmåga att utveckla sitt språk.

Loughati Al-arabyya (6):
Boken består av 5 kapitel. Varje Kapitel börjar med mål /planering och slutar med bedömning. Varje kapitel finns det 4 texter och en dikt på slutet som kopplat till kapitlens tema. Skrivövningar utifrån olika text typer, muntlig berättande och språkbruk. Grammatik övningar till varje kapitel. Boken innehåller också olika nivåer av övningar. Vid slutet av varje kapitel finns det bedömning som läraren kan se hur mycket eleven har utvecklats under den här kapitlen samt eleven ser själv den och antecknar vilka punkter som ska jobba
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lughati Al-arabyya 6
  2. +
  3. Sagasagor. Fiffiga kroppen och finurliga knoppen (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagasagor. Fiffiga kroppen och finurliga knoppe... av Josefine Sundström (inbunden).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ibrahim Jasem