Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2020-03-31
Förlag
Under the Kite Publishing
Dimensioner
200 x 125 x 25 mm
Vikt
345 g
SAB
Hc
ISBN
9789198525120

Den gudomliga familjen

(9 röster)  |  Läs 9 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-03-31
183
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
Visa alla 1 format & utgåvor
"Men oj vilken bok! Anna Löfdahl skriver på ett skickligt och humoristiskt sätt om ett, i grunden, viktigt problem. Trots den lättsamma tonen väcker boken tankar om jämlikhet och samhällets struktur. Gudomligt välskriven. Djävulskt underhållande." @boktanten

"Det är mycket humor, det är mycket svärta, det är feminism och kvinnor kan, det är religionshistoria fast i en alldeles egen tappning. Jag får lite samma känsla av att läsa den här som jag fick av att läsa Egalias döttrar när jag var ung." @mariasbokhylla

"Grymt bra gestaltningar, humor, värme, välskrivet och helt fantastiskt berättat. Jag sträckläser och njuter av varje sekund. En klart lysande stjärna på bokhimlen. Lättläst, skickligt berättad och bör finnas på din läslista." @i_min_bokhylla

"Den här boken föll mig verkligen i smaken. När den inte är smårolig på ett vasst och genomtänkt sätt får läsaren se allvaret i ögonen. Anna Löfdahl tycks samla frustrationen över det ständiga patriarkatet och lyckas centrera den i en välskriven roman med kraft och precision."@littvet

"Med Den gudomliga familjen försätter Anna Löfdahl mig i bokslukaråldern. Hon skriver roligt, dråpligt, påläst och med ett egensinnigt bildspråk. Mörkret faller men jag bara måste få veta hur det går för oss människor." Lektör Anna Sjöstrand, BTJ-häftet nr 12, 2020.

***

Den gudomliga familjen är en modern och frispråkig berättelse om konsekvenserna av det som hände i tidernas begynnelse, då Gud straffade historiens första feminist Lilith och skapade revbenskvinnan Eva i hennes ställe.

Adam och Eva är nu ett svenskt medelklasspar med två barn och en stressig vardag. Adam är notoriskt otrogen och Eva är lika notoriskt anpasslig. När Eva upptäcker otroheten startar en händelsekedja i vilken både Gud och Djävulen engagerar sig, med Lilith som partner, redskap och utmanare.

Den gudomliga familjen är en lättläst tankeställare om jämställdhet, normer, samhällsstrukturer och det eviga patriarkatet. Anna Löfdahl skriver fantasieggande om kampen mellan det olydiga och vilda och det lydiga och dygdiga i kvinnan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den gudomliga familjen
 2. +
 3. Fyrvaktarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fyrvaktarna av Emma Stonex (pocket).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Den gudomliga familjen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En härlig bok
  Anna Röing, 22 mars 2022

  Jag älskar att där är en blandning av arketyper från olika trossamfund samt det härliga språket och berättarkonsten. Först tyckte jag slutet var lite kryptiskt, men vid närmre eftertanke väckte det frågor till mig själv att kontemplera över ...

 2. Underbart tankeväckande och provocerande
  Marias bokhylla, 15 februari 2021

  En bok som kan få en att börja fnissa högt innan den ens har börjat på riktigt, det brukar vara en bra bok. I det här fallet är det de allra första sidorna innan kapitel 1 som ger den lovande starten och där vi egentligen får möta de olika karaktärerna och deras personligheter för första gången, och som egentligen också sammanfattar boken på ett alldeles perfekt sätt.

  "GUD: Det här är berättelsen om när allt gick åt helvete.
  LILITH: Det här är berättelsen om när jag återställde o... Läs hela recensionen

 3. Annorlunda
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Detta är en bok som inte riktigt är som något jag har läst förut. När jag väl kom in i berättelsen gick det bara snabbare och snabbare att läsa. En målande berättelse med blandade känslor där vi, för det mesta, får följa Eva och hur hon mer och mer står på egna ben. Vi introduceras för konflikter inom Guds familj och jag som läsare undrar hur allt ska sluta. En tankeväckande bok som leder till ett reflekterande av samhället.

 4. Intressant men mer Lilith, Djävulen och Gud
  eftermiddagste.se, 17 november 2020

  Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga om denna intressanta och tänkvärda bok. En del av mig gillade den och den andra är mer tveksam och tyckte den kändes rörig bland annat för att kapitlen med Eva var skrivna i du form medan de andra var mer beskriva som i tredjeperson. För mig blev det lite konstigt även om jag förstår det litterära begreppet varför det är så.
  Jag förstår tanken i att vi främst följer Eva och det som hon går igenom (och hur hon ska komma starkare ur det). Men t... Läs hela recensionen

 5. Gudomligt välskriven och djävulskt underhållande!

  Men oj vilken bok! Så olik allt annat jag läst. Och då menar jag på ett positivt sätt. Man skulle kunna säga att det är en modern och frispråkig version av det som hände i tidernas begynnelse.

  Det är en lättläst bok. När jag väl började läsa var det svårt att sluta. Det är bra driv i historien och Gud och hans familj verkar ha stora problem att samarbeta. Jag gillar speciellt att man får se allt ur olika synvinklar, att allt inte är svart eller vitt, rätt eller fel.

  Anna Löf... Läs hela recensionen

 6. Utmanar, berör och går inte att släppa!
  Malin Svanholm, 19 oktober 2020

  En annorlunda och spännande berättelse som både utmanar och berör. Vad hade hänt om Adams första hustru, Lilith, hade fått rollen som urmoder istället för Eva? Hur hade det påverkat de strukturer vi rör oss i och de relationer vi är i idag?

  Boken rör sig både på ett vardagligt relationsplan med familjeliv och äktenskap, men också på ett mytologiskt och magiskt plan. Verkligheterna vävs samman och det blir så spännande att man inte kan sluta läsa.

  Karaktärerna i boken är G... Läs hela recensionen

 7. En klart lysande stjärna på bokhimlen

  En lättläst och skickligt berättad ide roman om de långtgående konsekvenserna av att Gud straffade historien första feminist Lilith och skapade en ny kvinna till Adam.

  Grymt bra gestaltning, humor, värme, välskrivet och helt fantastiskt berättat. Jag sträckläser och njuter av varje sekund.

 8. Mycket intressant
  @bokslukarfeministen, 26 juli 2020

  Den gudomliga familjen är en mycket intressant modern tolkning, även fast den är mycket seriösare än vad jag trodde den skulle vara. Lilith ses som den första feministen som blev straffad just på grund av att hon begärde att hon och en man skulle ha lika villkor. Jag gillade sättet den var skriven på samt språket överlag. Allt är inte svart eller vitt i boken, utan den beskrivs ut olika synvinklar. Vi får höra både Guds, djävulens, Evas, Liliths och Adams röst vilket jag uppskattade.

 9. Gudomligt blir världsligt!
  Charlotte Palmgren, 5 juli 2020

  Anna Löfdahl skriver fantasieggande om kampen mellan det olydiga och vilda och det lydiga och dygdiga i kvinnan. En mycket välskriven roman som också kan ses som en feministisk appell.

Visa alla 9 recensioner