Hästar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2021-01-25
Förlag
IT-LIT AB
Dimensioner
205 x 140 x 7 mm
Vikt
144 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789198618365
Hästar (häftad)

Hästar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-01-25
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En mamma dör och dottern tvingas ta hand om det som blir kvar. Huset och trädgården, räkningarna som fortsätter att komma, tavlor och schampoflaskor. Och så lådorna med sådant som sparats från den egna barndomen. Gamla skolarbeten, skrivblock och teckningar.

Och överallt: hästar.

I sin första diktsamling skildrar Lisa Zetterdahl hur det kan vara att i olika faser av livet skiljas från sin mamma. Som flicka när stallet lockar, och som vuxen när döden kommer. Ett strömförande, stilsäkert, och trösterikt dokument över hur en människa blir till: genom att ingå, och genom att separeras.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hästar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och intressant!
    David Danielsson, 30 maj 2023

    Lisa Zetterdahl kom jag i kontakt med av en slump när jag plockade upp #idetvilda från bibliotekshyllan. Ni kan läsa mina tankar om den boken här --> https://www.instagram.com/p/Cpk3GtyDu6H/ "I det vilda" väckte intresse för att läsa mer av Zetterdahl och nu var det dags för debuten "Hästar", en poesibok tillägnad "mamma" och som är indelad i fem delar: "Efteråt", "Vi är flickor med ansikten", "Jag tänker på barnen i Angola", "Får jag ärva den här när du dör" och "Hästar". Till skillnad från ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Zetterdahl

  • I det vilda

    Lisa Zetterdahl

    Ester är 10 och provsmakar livet. Det smakar jordgubbsyoghurt, blockchoklad, smutsiga bröst. Men i villasamhället rycker det gränslösa närmare, och det har en större aptit än så. Lisa Zetterdahls romandebut är en skimrande uppväxtskildring som sak...