Kraftfulla rötter som ger hopp (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
EFS
Medarbetare
Knutes, Jonatan (form)
Dimensioner
210 x 142 x 11 mm
Vikt
262 g
ISBN
9789198695519
Kraftfulla rötter som ger hopp (häftad)

Kraftfulla rötter som ger hopp

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-09-21
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Guds väsen förenas nutiden, dåtiden och framtiden och den som lär känna honom kan också få del av ett vidare perspektiv. Berättelserna om hur Gud har uppenbarat sig och verkat genom människor i gamla och nya testamentet, liksom genom kyrkohistorien, hänger därför samman med vår nutid och framtid. Syftet med denna bok är att förmedla något av detta trefaldiga tidsperspektiv i vår andliga förståelse av det som sker. Boken vill förmedla att Guds ord och kyrkans historia kan lära oss att det inte finns några helt hopplösa situationer. Genom att läsa om vad Gud har gjort genom Bibelns och kyrkohistoriens gudsmän och gudskvinnor, "lånar vi tro" ifrån dem som gått före och röjt vägen.

I en tid som på många sätt påminner om vår, verkade den andliga situationen i Sverige för tvåhundra år sen också vara ganska hopplös. Men några tiotal år senare hade mycket förändrats.

Den här boken fokuserar framför allt på några personer, som likt Moses fick uppleva en livsförvandling i mötet med den helige Guden. Gudsmötena förändrade dessa svenskars liv och gav dem en auktoritet som kom att bli avgörande för hela Sveriges kristenhet och i förlängningen också för hela det svenska samhället. Genom att läsa om dessa föregångare, om deras liv och gärning, vilka Gud en gång använde för att bygga sin kyrka i Sverige, kan vi också ana konturerna av de personer som han kommer att använda i framtiden.

Per-Eive Berndtsson bok Kraftfulla rötter som ger hopp handlar om den enorma kraft som finns i väckelser och väckelserörelser. Boken är full av inspirerande historiska exempel på detta och pekar sedan rakt in i vår egen tid och det stora behov av väckelse som finns idag. Kraftfulla rötter som ger hopp fyller ett stort behov genom att den kopplar samman vår egen tid med de väckelser som tidigare berört vårt land. Läs, ta in och låt dig inspireras till att bli ett redskap för Gud i den tid som vi lever i!
Torbjörn Aronson, docent i kyrkohistoria

Per-Eive ser tillbaka på väckelsehistoria och ser paralleller till vår egen tid, en tid som präglas av att inte räcka till, att inte duga. Detta bäddar för ett möte med Nåden. Boken är driven av att människan i vår tid ska få göra Mötet som väntar när vi har förtagit oss på att vara goda och vågar släppa taget. Att läsa boken och samtidigt lyssna till folksjälens rop föder längtan till att bli bärare av den kärlek som fördriver rädslan.
Jalle Ahlström, pastor och legitimerad psykoterapeut

Per-Eive Berndtsson är inspiratör, författare, kurs- och församlingsutvecklare. Han var bland annat initiativtagare till, och under 32 år också präst och bibelskollärare i EFS-Kornhillskyrkan i Halmstad. Han har också varit utvecklingskonsulent och projektledare för nyplanteringsarbete på EFS riks, samt är författare till en handfull böcker. Per-Eive har under många år varit med i ledarskapet för New Wine och är engagerad som förkunnare i olika kyrkor och samfund runt om i landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kraftfulla rötter som ger hopp
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per-Eive Berndtsson