Nattvakt (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2008-09-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Erik Andersson
Originaltitel
Bareback
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789100120627
Nattvakt (pocket)

Nattvakt

(1 röst)
Pocket Svenska, 2008-09-18

Slutsåld

Lola Galley ser ut precis som vi. Det är hennes stora problem i livet, det är det som isolerar henne från släktingar, vänner och älskare och fyller henne med en sakta växande vrede som hotar att svämma över alla bräddar: hon är en helt vanlig människa i en värld som är likadan som vår, förutom en enda avgörande punkt: nästan hela mänsklighetenbestår avvarulvar.

När det är dags för fullmåne rustar sig Lola Galley för en hård natt. Hon tillhör den lilla minoritet människor som inte förvandlas till varulvar under dessa nätter, därför är det hennes högst otacksamma uppgift att hålla "lykanterna", varulvarna,under uppsikt. Lola är en "nolla", en person född med defekten att inte resa ragg vid fullmåne.

Då en nära vän och kollega hittas mördad, är det Lolas uppgift att utreda brottet. Frustrerad och driven av ilska efter alla år i samhällets marginal, är hon fast besluten att finna mördaren - till nästan vilket pris som helst. När de som arbetat med fallet blir attackerade inser hon dessutom att hennes eget liv är i fara. Mitt i alltihop blir hon förälskad - men hur mycket av sig själv och den nyvunna kärleken är hon beredd att offra för att skipa rättvisa?

Nattvakt är en historia om utanförskap i spänningsromanens form. Det är en hårdkokt skildring av vad människor är kapabla att göra mot varandra i pressade situationer - varulvar eller ej. Liksom John Ajvide Lindqvist lyckas Kit Whitfield här förena den klassiska skräckhistorien med samtida romankonst.

Kit Whitfields debutroman har hyllats på bägge sidor av Atlanten, sålts till åttaländer och är på väg att bli storfilm i Hollywood.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kit Whitfield

  • Bareback

    Kit Whitfield

    Lola Galley is used to doing things she doesn't want. She certainly doesn't want to be assigned the case of Richard Ellaway, the man who, under a cold full moon, mutilated a good friend of hers. But being a bareback, what she wants and what she ge...

  • In Great Waters

    Kit Whitfield

    In Great Waters is a fictional history both familiar and alien. In Kit Whitfield's stunning reimagining of the world, an uneasy accord holds between the people of the land and the people of the sea. Without deepsmen guarding its shores, no nation ...