Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-03-08
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
In the Garden of Beasts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
233 x 160 x 40 mm
Vikt
820 g
SAB
943.086092,Kfai
ISBN
9789100121136

I odjurets trädgård : en amerikansk familj i Hitlers Berlin

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-08

Slutsåld

I juli 1933 reser professor William E. Dodd till Berlin och blir den första amerikanska ambassadören i Hitlers nyvunna Nazityskland. Till en början förförs hela familjen Dodd av de storslagna festerna och den militära prakten. Dottern Martha inleder en kärleksaffär med Rudolf Diels, chef för det nybildade Gestapo. Men snart går Hitlers omänskliga metoder inte längre att ignorera: judar blir förföljda och trakasserade, och de som protesterar tystas ner. Redan 1934 är festdagarna förbi: Hitler förbjuder alla andra politiska partier och har därmed utsett sig själv till Tysklands diktator. Dodd rapporterar förgäves till det amerikanska utrikesdepartementet, men än är det ingen som förstår hotet om det krig som väntar.I odjurets trädgård skildrar de viktiga förkrigsåren 1933 och 1934 i Berlin, och historikern Erik Larson fördjupar frågan om varför omvärlden inte reagerade förrän halva Europa låg slaget i spillror.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av I odjurets trädgård : en amerikansk familj i Hitlers Berlin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket informativ bok, skriven med bra...
  Anna Nilsson, 13 januari 2014

  En mycket informativ bok, skriven med bra researcharbete och baserad på en sann historia med namngivna personer om Berlin, Hitler och hans medhjälpare om upptakten till progromen. Man får följa med på "resan" hur snaran dras åt för judar som ickejudar i vardagslivet i Berlin

 2. En gripande, väl dokumenterad och trovärdig skildring...
  N O B, 4 december 2013

  En gripande, väl dokumenterad och trovärdig skildring av mellankrigsårens falskspel, svek och mördande. USA:s ambassadör Dodds försök till samtal med Hitler var utan verkan.

 3. Mycket intressant bok som bygger på dagböcker från en...
  ethel Nilsson, 9 juli 2013

  Mycket intressant bok som bygger på dagböcker från en amerikansk diplomat och hans dotter och är samtida med tiden före andra världskriget. Mycket lärorik när det gäller att lära känna Hitlers Tyckland och hur utvecklingen där tedde sig efter maktövertagandet och hur stark fascismen trots allt var i USA.

 4. Boken är mycket spännande. Den ger en bra bild av...

  Boken är mycket spännande. Den ger en bra bild av naziTysklands framväxt och de fasor som inleddes. Jag tycker att personerna är fint tecknade och ger ett djupt intryck. Verklighetsanknytningen är ett stort plus.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Erik Larson