Guds barn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2015-10-06
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Kerstin Gustafsson
Originaltitel
Child of God
Medarbetare
Sofia Scheutz Design (form)
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
316 g
SAB
Hce
ISBN
9789100139742
Guds barn (inbunden)

Guds barn

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-10-06

Slutsåld

Lester Ballard är en egen ung man. En dag blir han anklagad för att ha våldtagit en kvinna och häktas för brottet, ett brott han egentligen inte har begått. Efter en tid i fängelse rör han sig i den bergiga landsbygden som en skugga. Sakta framträder porträttet av en människa vars drifter leder in honom på en väg utan återvändo.

Cormac McCarthys "Guds barn" utkom i original 1973 och kan nu äntligen läsas i svensk översättning. "Guds barn" är en knivskarp och koncentrerad berättelse, med utgångspunkt i en sann historia, om en depraverad och utstött människa, en människa som inte kan eller vill ingå i samhället. På en prosa hård som sten turnerar McCarthy mästerligt ondskans natur. Finns det onda människor? Eller finns det bara onda handlingar? Och vem har egentligen rätt att döma andra människor, vi är ju alla Guds barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Guds barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte hans bästa
  Patrizio, 26 oktober 2018

  Även om McCarthy alltid är läsvärd så är det här inte direkt en av hans bästa böcker. I alla fall rent innehållsmässigt. Men den omisskänliga stilen och särskilt vissa formuleringar gör den ändå till en bok som är värd att läsa. Den är f.ö. ganska kort. Gick rätt snabbt att ta sig igenom.

 2. Mmm
  Anders Sjögren, 6 januari 2016

  Bara Cormac Mccarthy kan skriva nåt liknande. Inte bara att han väljer sina ord noggrant, han vet också att vara kärnfull som ingen annan. Många författare, som vet att de får mer betalt ju fler sidor de skriver, kan inte tävla med detta sätt att skriva. Med två meningar får man en bild i huvudet. Man sugs in i berättelsen och tänker på den när man gör något annat. Den fastnar i sinnet länge. En bok jag kommer att läsa om fram till våren.

 3. oj , oj , oj....
  slimmick, 29 november 2015

  man vill inte att boken ska ta slut , den blir bara bättre ju längre in i den man kommer . fullkomligt lysande .bygger i grunden på en verklig händelse , vilket gör det hela än mer makabert.Mccarthy liknar ingen annan , helt egen,så fruktansvärt bra .

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Cormac McCarthy