Årstider (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
621
Utgivningsdatum
2015-04-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jimmy Hofsö, Mårten Edlund
Originaltitel
Different Seasons
Medarbetare
Pearson, David (form)
Dimensioner
210 x 150 x 40 mm
Vikt
634 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789100146061
Årstider (storpocket)

Årstider

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2015-04-16
120
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Novellsamlingen Årstider skrevs 1982. Den består av fyra korta berättelser.

Vårbedrift är en originell fängelseskildring. Andy sitter oskyldigt dömd på livstid för ett dubbelmord och gör sig själv till fängelsets mönsterfånge. Han blir snart vän med kåkfararen Red, men ingen anar Andys avancerade planer på att skipa rättvisa. Vårbedrift ligger till grund för den hyllade storfilmen Nyckeln till frihet.

I Sommardåd möter läsaren Todd, en helt vanlig amerikansk kille. När han upptäcker att en nazist bor i området blir han besatt av förintelsens grymheter. Todd manar den före detta SS-officeren att dela sin berättelse, och tillsammans väcker de ondskan till liv igen.

Höstgärning är historien om tolvårige Gordie och hans tre kompisar Chris, Teddy och Vern. Lockade av spänningen i att se en död kropp ger de sig ut på vandring längs järnvägen för att söka efter pojken Ray, som varit försvunnen i tre dygn. Utflykten får farliga följder, och pojkarna tar ett stort kliv mot en väntande vuxenvärld. Höstgärning är förlaga till filmen Stand by me.

Vinterverk berättar om Sandra Stansfield: en ung blivande mor. Som en av de första i världen får hon lära sig andningsprofylax. För hennes läkare, doktor McCarron, blir det inte bara en möjlighet att pröva en ny metod - det blir också en skräckfylld lärdom om livsviljans ofattbara krafter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Årstider. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 3 av fyra historier har blivit film
    Fredde G (västerås), 24 augusti 2021

    nyckeln till frihet stand by me och apt pupil är de tre första historierna och de har alla blivit framgångsrikt filmatiserade den sista historien the breathing method är ok.

  2. Filmerna är bättre
    Dablo82, 12 juni 2015

    Denna bok består av 4 berättelser. tre av dessa har blivit film.Har man sett filmerna stand by me och nyckeln till frihet så kan man utan tvekan hoppa över de två historierna i denna boken eftersom filmerna och berättelserna är i stort sett identiska. Filmerna är till och med snäppet vassare vilket inte är så vanligt. Berättelsen sommardåd finns också som film men här skiljer sig berättelsen och filmen rätt så mycket. Klart läsvärd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stephen King